Beyşehirli Tüfekçiler Yabancı Dil Öğreniyor

Beyşehirli Tüfekçiler Yabancı Dil Öğreniyor

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi’nde tüfek sektörü çalışanları açılan yabancı dil kursunda İngilizce öğreniyor.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Gökhaba, yaptığı açıklamada, dünyaya av tüfeği ihracatı gerçekleştiren Huğlu Mahallesi’nde gelen talepler üzerine Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve dernek işbirliği ile İngilizce A1 Kursu düzenlediklerini söyledi. Huğlu Endüstri Meslek Lisesi’nde haftanın 3 günü mesai saatleri dışında devam eden 3 ay süreli kursa aralarında öğrencilerin de yer aldığı toplam 48 kursiyerin katıldığını aktaran Gökhaba, "Huğlu’da yurtdışına ihracat yapan av tüfeği sektöründe ihracat bağlantılı çalışan personelin de katıldığı kurslarımız büyük ilgi görüyor. Kadınlarımızın da yer aldığı kursiyerlerimiz 19 ila 48 yaş arasındaki kişilerden oluşuyor. Açılan iki sınıfta devam eden kurslar tamamlandığında, kursiyerlerimize A1 bitirme belgesi verilecek. İngilizce öğreniminde ilk aşama kursunun ardından ise A2 olarak nitelendirilen ikinci düzey kursunun açılmasını planlıyoruz" dedi.

Dernek olarak yörede eğitim faaliyetlerine destek vermeye büyük önem verdiklerini ve mahalle sakinlerinden gelen istekler doğrultusunda kurslar açmaya devam ettiklerini anlatan Gökhaba, bunlardan bir diğerinin ise okçuluk kursu olduğunu söyledi. HEM işbirliği ile açılan okçuluk kursuna da 12 kursiyerin katıldığını belirten Gökhaba, yörede okçuluğa yönelik eğitimlerin tamamlanmasının ardından hedeflerinin gelecekte Huğlu’da yurt genelinden okçuların da davet edildiği müsabaka ve yarışmalar düzenlemek olduğunu dile getirdi.

Gökhaba, dernek olarak yerleşim merkezinde talep edilen bağlama kursunun açılması için de çalışma yürüttüklerini, bu konuda talep toplamaya başladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.