Beyşehir Gölü kıyıları buz tuttu

Beyşehir Gölü kıyıları buz tuttu

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün kıyıları soğuklar nedeniyle buz tuttu.

Avcılık faaliyetlerinin durduğu gölde, buzlar arasında kalan Eşrefoğlu Köprüsü önünde bekleyen gezinti yatları da göldeki turlarına ara verdi. Göl kıyılarının buz tutması gölde yaşam süren su kuşlarını da olumsuz etkiledi. Beslenme zorluğu yaşamaya başlayan su kuşları ve ördekler göl kıyılarına akın eden vatandaşlar tarafından su yüzeyine atılan yiyeceklerle besleniyor.

Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşları can güvenliği açısından göl üzerine çıkmaması konusunda uyardı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ise balıkçı teknelerinin şu anda hem soğuk hem de göldeki dondan dolayı ava çıkamadığını, zaman zaman teknelerinin başına gelen balıkçıların hava şartlarından motorların olumsuz etkilenmemesi için teknelerini çalıştırıp bakımlarını yaptığını ifade etti.

Gezinti yatı işletmecisi Mehmet Kesen de aşırı soğuklar nedeniyle göl kıyılarının donması üzerine su kuşlarının suya dalabileceği alanlar oluşturabilmek için buzları kırmaya başladıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.