Beyhekim örnek olacak

Beyhekim örnek olacak

Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanenin kaliteli personel, modern teknik cihazları ve insan odaklı hizmetiyle Konyada örnek hastane olacağını söyledi.


Beyhekim Devlet Hastanesi Konya’da geleceğin sağlık kompleksi olma yolunda hızla ilerliyor. Alanında uzman personelle 24 saat hizmet veren hastanede hastaların ve hasta yakınlarının rahat etmesi için her şey düşünülmüş. Hastaların istediği bölümdeki doktordan sıra alması amacıyla hastanenin belirli yerlerine kiosk cihazı yerleştirilmiş. Odalara hastanın ve refakatçinin rahatı için televizyon, buzdolabı, açılabilir koltuk konulmuş. Hastane personeli ve hastaların tek sıkıntısı ise ulaşımın biran önce çözülmesi. Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastane hakkında bilgi vermek amacıyla hastane binasında bir basın toplantısı düzenledi. Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanenin Şubat 2009 yılında Beyhekim Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığını ifade ederek, hastanenin 70 bin metrekare alan üzerinde kurulu olup 320 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. “Son derece gelişmiş teknik bir altyapıya sahip olan hastanede hastaların konforu için her türlü ayrıntı düşünülmüştür” diyen Başhekim Darılmaz, “Hastaneye Temmuz 2009 tarihinde atandıktan sonra hastanemizin en kısa sürede bütün birimleriyle faaliyete geçmesi için yoğun çalışma başlattık. 16 Kasım 2009’da Acil Servisimiz ve yatan hasta servislerimiz İntaniye, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz, Çocuk Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Doğum ve Hastalıkları Servisleri 24 saat kesintisiz olarak hizmete girdi. 30 Aralık 2009 tarihi itibarı ile servislerimize 73 hastamız yatmış ve tedavisi yapılmıştır. 16 Kasım 2009 tarihinden bugüne kadar Acil Servise 2 bin 870 hasta müracaat etmiştir. 10 Eylül 2009 tarihinden itibaren bütün polikliniklere 25 bin 629 hasta müracaat etmiş ve şuanda günlük hasta sayımız 531’dir” dedi.
KONYA’DA ÖRNEK HASTANE OLACAĞIZ
Başhekim Darılmaz, şuanda 40 uzman doktor, 10 pratisyen hekim ile hizmete devam ettiklerini aktararak, EMG, EEG, doku takip cihazı, kemik dansitometresi, renkli dopler, holter cihazlarının yanı sıra 958 cerrahi aletin alındığını söyledi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi için cihazların alındığını dile getiren Başhekim Darılmaz şöyle konuştu:  “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi için cihazlarımız alındı ve bu ünitede 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren hasta yatışları başlayacaktır. MR, Tomografi ünitelerinin kurulması içinde çalışmalar devam etmektedir. Hastalar hastaneye geldikleri zaman istediği bölümden istediği doktoru seçmesi için kiosk cihazlarından getirdik. Böylece hasta ikinci bir kişiyle muhatap olmadan sıra numarasını alabilmektedir. 5 Kasım 2009 tarihinde hasta hakları birimimizi kurduk. Hasta Hakları birimimize bugüne kadar gelen şikâyet sayısı 7’dir. Bu şikâyetlerin 4 tanesi yerinde çözüldü. 3 tanesi hasta hakları kurulumuzda çözüme ulaştırıldı. Hasta Hakları Kurulu’nda görüşülen şikâyetlerin 1 tanesinde hasta hakkı ihlali yok, 2 tanesi kapsam dışı olarak sonuçlandırılmıştır. 5 Ocak 2010 tarihinden itibaren hastalarımızın hekimlerini seçebilmeleri için hekim seçme logosu alarak hekim seçme uygulamasını başlattık. Tüm birimlerimizi Sağlık Bakanlığı’nın kalite standartlarına uygun hazırlıyoruz. Amacımız, bakanlığımız ve halkımız nezdinde Konya’da örnek hastane olabilmektir.”
ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLSÜN
Hastanenin halka en kaliteli hizmeti sunmak üzere mesai saati gözetmeksizin hizmet etmek olduğunun altını çizen Başhekim Darılmaz, “Tek sıkıntımız ulaşım sorunun giderilmesidir. Gelen hastalar hiç sıra beklemeden muayenelerini çok rahat bir şekilde yaptırabiliyorlar. Bölgeye en önemli sorunu ise ulaşım.  Bu noktada konuyla ilgili olarak yetkili mercilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Hastalarımızın da tek şikâyetini ulaşım oluşturuyor. Bölgenin ulaşım sorunu çözüldüğü takdirde hastaneye rağbet daha da artacak ve diğer hastanelerdeki yük biraz daha hafifleyecektir” dedi.
HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.