Beşir Atalay: Işid’e Karşıyız, Türkiye Üzerine Düşeni Yapacak

Beşir Atalay: Işid’e Karşıyız, Türkiye Üzerine Düşeni Yapacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, IŞİD'e karşı olduklarını ve Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.Tampon bölge oluşturulması konusunda Birleşmiş Milletler’e daha önceden öneri...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, IŞİD'e karşı olduklarını ve Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Tampon bölge oluşturulması konusunda Birleşmiş Milletler’e daha önceden öneri sunduklarını açıklayan Beşir Atalay, “Yeni oluşumla birlikte tampon bölge oluşturuldu. Bunlar için daha sağlıklı, kendi topraklarından ayrılmamış olurlar. Bir yerde sorun yaşamazlar. Yeni durumda bu sağlanması gerekir. Bunu sağlamak istiyoruz.” dedi.

IŞİD’e karşı olduklarını açıklayan Atalay, “IŞİD’e karşı diğer devletleri uyaran devletlerden biriyiz. Biz o politikanın içindeyiz. Ama Bunun yolu, yöntemi ve hangi konularda, katkı verilecek. Görüşmeler sonunda belli olacak. Zaten bu çalışmaların içindeyiz. Türkiye üzerine düşeni yapacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’den Suriye içine giderek savaşan her kim olursa olsun karşı olduklarını belirten Atalay, “Sınır boylarında bazen milletvekilleri ve belediye başkanlarla tartışmalar oluyor. İlgili bakanlar oraya gitti. Onlarla da görüşülüyor. Yanlışlıkları kendilerine söyleniyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.