Berlinliler Yeni Başbakana Güven Ve Sempati Duyuyor

Berlinliler Yeni Başbakana Güven Ve Sempati Duyuyor

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit’ın koltuğuna oturmaya hazırlanan yeni başbakan Michael Müller Berlin halkından tam destek aldı. Halkın yüzde 67’si Müller’i başbakan olmaya yetkinlik kazanmış bir politikacı olarak görüyor. Berlin’in...

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit’ın koltuğuna oturmaya hazırlanan yeni başbakan Michael Müller Berlin halkından tam destek aldı. Halkın yüzde 67’si Müller’i başbakan olmaya yetkinlik kazanmış bir politikacı olarak görüyor. Berlin’in yeni başbakanı olmaya hazırlanan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Michael Müller’in sadece SPD’liler tarafından değil Berlinlilerin çoğu tarafından güvenilen ve sempati duyulan bir politikacı olduğu ortaya çıktı.

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit’ın yasama dönemi tamamlanmadan önce özel nedenlerden dolayı başbakanlık görevinden geri çekileceğini açıklaması üzerine partisi SPD içinde yeni başbakan arayışı başlamış ve üyeler arasında yapılan oylamada üç aday arasından en fazla oyu Michael Müller alarak Klaus Wowereit’in yerine geçecek başbakan olmaya hak kazanmıştı. Daha ilk turda oyların yaklaşık yüzde 60’ını alarak büyük bir başarıya imza atan 49 yaşındaki Müller, üyeler tarafından siyasetteki deneyimi ve bilgi birikiminden dolayı tercih edilmişti.

Forsa Araştırma Enstitüsü’nün Berlin’de ikamet edenler arasında yaptığı bir ankette saptanan sonuçlar Müller’in sadece partililer arasında değil genelde halk arasında da değer gören, başbakan olmaya yetkinlik kazanmış bir politikacı olarak görüldüğünü ortaya koydu.Ankete katılanların yüzde 67’si Müller’i ‘işine hakim, güven duyulan, sempatik bir politikacı’ olarak değerlendirdi. Müller, başbakanlık koltuğuna oturmaya hazırlanırken, en beğenilen politikacılar listesinde de kısa sürede ikinci sıraya yükseldi.

CDU’LULAR DA İYİ BULUYOR

Berlin, 2016 yılında yapılacak eyalet seçimlerine Michael Müller başkanlığındaki CDU ile SPD’den oluşan koalisyon tarafından yönetilecek. Forsa Enstitüsü’nün anketinde koalisyon ortağı CDU’lu ların da Müller’i kentin sorunlarını çözebilecek yetkinlikte bir politikacı olarak gördüğü saptandı. Bu görüşte olan CDU’lu oranı yüzde 77 olarak kayıtlara geçerken, CDU’lu seçmenlerin yüzde 70’i Müller’i ‘inandırıcı ve dürüst bir politikacı’ olarak nitelendirdi.

Öte yandan SPD’li Müller, Berliner Zeitung gazetesinde yayınlanan bir röportajda başbakan olarak çalışmalarında önceliği sosyal adaletin yaygınlaşmasına, işyeri kapasitesinin arttırılmasına ve kentte dayanışmacı ruhun yayılmasına vereceğini söyledi. Müller, 8 Kasım’da gerçekleştirilecek parti kurultayında resmen başbakan adayı olarak açıklanacak, büyük bir ihtimalle de 11 Aralık’ta Berlin Parlamentosu tarafından başbakan seçilerek görevine başlayacak.

Müller’in ilk görevinden biri yeni bir finans senatörü atamak olacak. Sebebi ise halen görevini sürdürmekte olan Berlin Başbakanı Klaus Wowereit’tan sonra Berlin Finans Senatörü Ulrich Nussbaum’un da görevinden çekileceğini açıklamış olması. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.