'Berfo Ana Gibi Ölürsem Elim Öteki Dünyada Başbakan’ın, Savcının Yakasında'

'Berfo Ana Gibi Ölürsem Elim Öteki Dünyada Başbakan’ın, Savcının Yakasında'

12 Eylül darbesiyle kaybolan ve bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Gülmez, adalet aradığını söyledi. Kars'ta ülkeyi yönetenlere seslenen Gülmez, ağabeyi Cemil gidince kendisine, 'Kardeşim üzülme 3-5 gün kalmaz...

12 Eylül darbesiyle kaybolan ve bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Gülmez, adalet aradığını söyledi. Kars'ta ülkeyi yönetenlere seslenen Gülmez, ağabeyi Cemil gidince kendisine, 'Kardeşim üzülme 3-5 gün kalmaz geliriz. Adalet yerini bulacaktır.' dediğini hatırlatıp; "Ben de bu adaleti onun son arzusunu yerine getirmek için adaleti arama çabasında burada olacağım. Eğer bende Berfo annem gibi ölüp gidersem elim öteki dünyada Başbakan’ın da, savcının da, hakimin de yakasında olur. Ben bir şeyden de korkmuyorum hukuk arıyorum. Kardeşimin kemiklerini buluncaya kadar buralardayım." dedi.

12 Eylül 1980 darbesinin hemen ertesinde Göle'de gözaltına alınarak Kars Gözetimevi'ne getirilen ve burada kaybolan Cemir Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma, eniştesi Nemci ve yeğeni Eylül Gülmez, Kars Adliyesine gelerek 2 ay önceki Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü'nün başlatılacak dediği davanın açılmadığını öğrenince kısa süreli oturma eylemi yaptı.

Kars Adliyesine öğle saatlerinde gelen aile, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Gülmez, 105 yaşında hayata gözlerini yuman Berfo ananın ölmeden önce kendisine; 'Cemil'imin kemikleri bulunmadan cenazemi toprağa vermeyin' sözünü hatırlattı. Gülmez; "Bu 3. oldu savcıyla görüşmemiz Berfo ana da geldi görüştü. Bir sonuç alamadık. 2 ay önce geldiğimizde savcı, 'Tayin çıkıyor gidiyorum' dedi. 'Diğer savcı gelecek beyannameyi size tamamen verir inşallah, bir ay bana zaman tanıyın.' dedi. Bir ay zaman tanıdık, 35 yıldır biz bunu bekliyoruz. Başbakan da söz verdi ama hiçbir sonuç alamıyoruz. Bize kemiklerini versinler. Katiller yargılansın, kim emir vermişse onlar gelsin ve bunun altında neler oluyor? Bir insan kafese bir kuş koyuyor ve evinde besliyor o kuş ölünce nasıl üzülüyor. Ama bu benim kardeşim, canım ve ben onunla büyüdüm. Polisler elleriyle atmak nasıl bir konu? Biz buna dayanamıyoruz." dedi.

'ADALETİ ARAMA ÇABASINDA OLACAĞIM'

Ağabeyi Cemil gidince kendisine, 'Kardeşim üzülme 3-5 gün kalmaz geliriz. Adalet yerini bulacaktır.' dediğini hatırlatan Gülmez; "Ben de bu adaleti onun son arzusunu yerine getirmek için adaleti arama çabasında burada olacağım. Bu topraklara baktığım zaman içim parçalanıyor. Bana ağabeyim gel diyor. Rüyalarımda hep kavgalıyım, betonların altında arıyorum, ben bir bacıyım beni kendi yerinize koyun, eğer bende Berfo annem gibi ölüp gidersem elim öteki dünyada Başbakan’ın da savcının da, hakimin de yakasında olur. Ben bir şeyden de korkmuyorum, hukuk arıyorum. Kardeşimin kemiklerini buluncaya kadar buralardayım." ifadelerini kullandı.

Berfo anaya söz verdiğini aktaran Gülmez, şöyle konuştu: "Eğer Başbakan susadıysa beni görsün, bende kardeşime susamışım, bunu Müslüman ise bir Müslüman'a diyorum burada bekçinin de haberi var, polisinde haberi var. Kanunca idam edileydi ve kanun kardeşimi bana vereydi. Biz buna bir şey demezdik. Benim kardeşimi versinler. Bizi kandırmasınlar. Babam Cumhurbaşkanı olsaydı, Cemil Kırbayır gitmezdi, biz böyle olmazdık. Başbakan'a sesleniyorum Cumhurbaşkanı oldu, çocuklarımın bu yola düşmesini istemiyorum. Dayımı verin demelerini istemiyorum, benim kardeşimi bana versinler."

Savcıyla görüşmesinin ardından ise Gülmez, giden savcının kendilerini kandırdığını savunarak; şimdiki savcıdan da olumlu bir gelişme beklediklerini kaydetti.

Gülmez ve kızı, Kars Adliyesi önünde bir süre oturduktan sonra buradan sessiz bir şekilde ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.