Beraberlik tehlikede

Beraberlik tehlikede

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı 4. Olağan Genel Kongresi'nde partililere sunum yapan Prof. Dr. Arif Ersoy, tarihin kılma noktasında olduğunu belirterek, Türkiye'de birlik ve beraberliğin tehlik

Saadet Partisi (SP) Selçuklu İlçe Teşkilatı 4. Olağan Genel Kongresi yapıldı. Kongre Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Zülfikar Gazi'nin yaptığı ve 317 delegenin oy kullandığı 4. Olağan Genel Kongre'yi tek aday olan Av. Mustafa Derbentli ve yönetimi seçildi. SP Selçuklu İlçe Teşkilatı'nın genel kongresine; SP eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, SP İl Başkanı Mehmet Şen ve SP İl Yönetim Kurulu üyeleriyle ile çok sayıda partili katıldı. Genel Kongre sonrası Prof. Dr. Arif Ersoy, partililere yönelik "Dünyada neler oluyor? Türkiye nereye götürülmektedir? ve Milli Görüş" konulu sunumu yaptı. Kongre açılışında konuşa eski SP Selçuklu İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Mücevher, partilerinin Selçuklu Teşkilatı'nın 2002, 2004, 2007, 2009 ve 2011 seçimlerinde takdire şayan bir çalışma yaptığını belirterek, "Seçim çalışmalarında partimizin Selçuklu İlçe Teşkilatı'na mensup üyeleri çalıştı. Mesela en son 2011 Genel Seçimleri'nde bin 167 sandıkta tüm üyelerimiz bulundu. Diğer tüm partilerin bile bu kadar organize çalıştığı söylenemez. En güçlü teşkilat SP'nin teşkilatıdır. Çalışmalarımızla tekrardan iktidara geleceğiz. Partimiz tek başına iktidar olmamasına rağmen 11 aylık iktidar ortaklığında yaptığı hizmetler ortadır. Partimiz milli proje üreten, tüm insanları düşünen ve inancımızı savunan tek pati olduğu için önümüze engeller konulmaktadır. Ancak biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve yeniden büyük Türkiye'yi kuracağız" dedi.

4. Olağan Genel Kongresi sonrası SP Selçuklu İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Av. Mustafa Derbentli ise, yeni yönetim ile yılmak bilmeden çalışacaklarını vurgulayarak, "Milli Görüş'ün partisi olan SP'yi tekrardan iktidara getirmek için Selçuklu Teşkilatı olarak çalışacağız. Bizim davamız hak davası. İnşallah yeni yönetim ilçemiz, şehrimiz ve davamız için hayırlı olur" diye konuştu.

KAPİTALİZM HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ SORUN ÜRETİYOR

Kongre sonrası partililere sunum yapan Prof. Dr. Arif Ersoy, beşeriyetin şu anda tarihin kırılma noktasında olduğunu söyleyerek, dünyada büyük hadiselerin geldiği ve geleceğini belirtti. Doğuda ve batılı ülkelerde insanların ayaklanmakta olduğunu anımsatan Prof. Dr. Ersoy, "Doğuda özellikle İslam coğrafyasında insanlar despot yönetimlere karşı haklarını almak için isyan ediyor. Batıdaki insanlar ise adaletsizlikten dolayı yönetimlerine isyan ediyor. Kapitalizm dünyada her zaman olduğu gibi sorun üretmektedir. Kapitalizm kendi ülkesinde dahi insanları artık yönetememektedir. Dünyada böyle bir durum varken bizim ülkemizde bu olumsuzluklara çekilmek isteniyor. Türk devletleri bugün Milli Görüş'ün savunduğu görüşlerle tarihin gidişini değiştiren ülkeler olmuştur. Bugün Türkiye'de tarihin kırılma noktasında lider ülke olmak istiyorsa Milli Görüş kendine ilke olarak almalıdır" dedi.

'KUR'AN İLKELERİ ÇERÇEVESİNDE BİR ARAYA GELMELİYİZ'

Dünyada müflisler ve musrihler savaştığını dile getiren Prof. Dr. Ersoy, "Müflisler; yeryüzünde düzeni bozan, ortalığı karıştıran, haksızlığı savunan, baskı yaparak ahlaksızlığı yayan kişilerdir. Bugün bu görüşü Siyonistler yürütmektedir. Musrihler ise; dünyayı ıslah eden, görevi yeryüzünü imar ve ıslah eden kişilerdir. Bu kişilerde Müslümanlardır. Her iki görüşte çalışmaktadır. Burada bulanan insanlar musrihlerdendir. Görevimizi iyi bilerek yapmamız gerekeni yapmalıyız. Müflislerden daha çok çalışarak davamızın dünyaya hükmetmesini sağlamalıyız. Dünya tarihi kırılma noktasındadır. Bu kırılma noktasında güçlü çıkmanın yolu hak davasında olmakla mümkündür. Kur'an ilkeleri çerçevesinde bir araya gelmeliyiz. Hak davalar kişilerle olmaz, kişilere takılmamalıyız. Hak davalar ilkelerle gerçekleştirilir ve yükselir" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE'DE BİRLİK VE BERABERLİK TEHLİKESİ VAR'

Dünyada ayaklanan doğu ve batı ülkelerinin insanlarının ayaklanarak istediklerinin hepsinin Milli Görüş ilkeleri olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Arif Ersoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Milli Görüş, hukukun üstünlüğünü kabul ederek, adaletsizliğe karşıdır. Kimsenin inancıyla uğraşmaz. Hedefi hak ve adalet düzenidir. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de birlik ve beraberlik tehlikededir. Bunun farkına varmamız gerekiyor. Dünyanın birçok yerinde olmayan terör savaşı bizim ülkemizde var. Terör bu ülkenin birlik ve beraberliğine göz dikmiştir. Ülkemiz Kur'an ilkelerinden meydana gelen Milli Görüş'ü kabul etmezse geleceği vahimdir. Bu konuda herkesi uyarıyoruz."

SP Selçuklu İlçe Teşkilatı 4. Olağan Genel Kongresi sonrası İlçe Başkanlığına seçilen Av. Mustafa Derbentli'nin İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu şekilde oluştu: Asil Üyeler: Vedat Özkan, Burhan Nokta, Lütfi Çelik, Mehmet Depreli, İbrahim Ceylan, Efkan Yıldırım, Mustafa Eken, Yusuf İsen, Yusuf Gül, İlyas Bolur, Ali Bahçeli, Memiş Çiçen, Fatih Özturhan ve İhsan Sürü oldu. Yedek Üyeler ise; Yunus Topçu, İbrahim Zünbül, Tevfik Kılınç, Mehmet Kaya, Mustafa Gülyiğit, İbrahim Er, M. Mustafa Bacak, Kemal Aytek, Salim Sametoğlu, Şeref Akkaya, H. Hüseyin Çakmak, Muhammet Uzun, Mehmet Urmamen, Tacettin Çetiner ve Ruhi Dağar isimlerinden oluştu.

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.