Benzine zam gelirken motorin fiyatı neden sabit kaldı?

Benzine zam gelirken motorin fiyatı neden sabit kaldı?

Akaryakıt ürünlerinden benzine zam gelirken motorin fiyatlarının sabit kalmasını vatandaş merak ediyor.

Benzin fiyatlarına zam gelirken motorin fiyatlarının sabit kalmasını vatandaş merak ediyor. Son günlerde Brent Petrol ve dolarda yaşanan artışla zam kararı alındı. Söz konusu zammın pompaya yansımasıyla benzinin fiyatı ciddi oranda arttı.

58777775.jpg

Benzinin litre fiyatına bu gece 1 lira 12 kuruş zam geldi. Söz konusu zamla birlikte Benzinin litre fiyatı Konya dahil birçok şehirde 23 liranın üzerine çıktı. Vatandaş ise söz konusu zamma tepki gösterdi. Benzinin litre fiyatının yakın zamanda 19 liradan 23 liralara kadar yükselmesi bu tepkinin nedeni olarak gösterildi.

576767.jpg

BENZİNE ZAM GELİRKEN MOTORİN FİYATI NASIL SABİT KALIYOR?

Vatandaşın en çok merak ettiği meselelerden bir tanesi de benzine zam gelirken motorin fiyatlarının sabit kalması. Son zamlarla benzin motorinden yaklaşık olarak 2 lira daha pahalıya satılmaya başladı.

37733777jpg.jpg

Benzine zam gelirken motorinin litre fiyatının sabit kalma nedeni belli oldu. Motorinin litre fiyatı Cenova'daki borsada ton fiyatına bağlı olarak değişiyor. Şuan borsada motorin fiyatı sabit kaldığı için Türkiye'de motorine zam beklenmiyor. Borsada bir hareketlenme olması durumunda ise motorine zam gelebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum