Benzin ve motorine beklenen 4 lira zamla ilgili net açıklama!

Benzin ve motorine beklenen 4 lira zamla ilgili net açıklama!

Akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorine bugün 4 lira zam geleceği söyleniyor. Bu iddialar doğru mu? Net açıklama geldi.

Küresel gelişmelere bağlı olarak petrol fiyatlarında yükseliş başladı. Dünya piyasasında Brent Petrol'ün varil fiyatı aniden 86 dolara yükseldi. Türkiye bu fiyatlardan en hızlı etkilenen ülke çünkü Türk lirasının değeri çok düşük.

fiyatk-guncellemeleri.jpg

1-2 dolarlık bir varil fiyatı yükselişi bile ülke için zam anlamına geliyor. Bu fiyat yükselişlerine bağlı olarak bazı ekonomistler ise bu gece benzin ve motorine 4 lira zam geleceğini duyurdu. Akaryakıta zam iddiası kısa süre içinde sosyal medyada gündem oldu. An itibariyle konuya ilişkin yüz binlerce paylaşım yapıldı.

benzinler.jpg

Vatandaş bahsi geçen zammın gerçekten yansıtılıp yansıtılmayacağını merak ediyor. Merhabahaber.com olarak konuya ilişkin araştırma yaptık. Petrol piyasasındaki son durumu ekonomi uzmanına sorduk.

motorinler.jpg

Yaptığımız araştırmaların neticesinde bu gece benzin ve motorine 4 lira zam beklenmiyor. Ekonomi uzmanından aldığımız bilgilere göre akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş iddiaları yalan. Önümüzdeki birkaç gün içinde zam beklenmediğini ifade eden uzman isim, vatandaşın bu söylemlere itibar göstermemesi gerektiğini dile getirdi.

zamlar.jpg

Ancak Brent Petrol fiyatında biraz daha yükseliş olursa benzin ve motorine zam gelebileceğini de açıklamalarına ekledi. Yani bu gece akaryakıta 4 lira zam beklenmiyor. Ama önümüzdeki günlerde bir zam söz konusu olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum