Benzin ve motorine 5 lira zam iddiası! Dev zammın miktarı kesinleşti

Benzin ve motorine 5 lira zam iddiası! Dev zammın miktarı kesinleşti

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına 5 lira zam yapılacağı ortaya atılmıştı. Söz konusu iddianın ardından zam miktarı kesinleşti.

Akaryakıt fiyatlarındaki son gelişmeleri milyonlarca vatandaş yakından takip ediyor. Söz konusu fiyat artışları otomobil sahipleri başta olmak üzere ülkede yaşayan herkesi doğrudan etkiliyor. Bugün 1 kilo kavunun fiyatının 15 lira olmasındaki en büyük etkenin motorine gelen zamlar olduğu söyleniyor.

nakliyeciler.jpg

1 KİLO MEYVEDE NAKLİYE MASRAFI 4 LİRAYI BULUYOR!

Öyle ki 1 kilo kavunu nakliyesinde motorin fiyatının etkisi kilo başına en az 4 lira olarak belirtiliyor. Durum böyle olunca insanlar yakıt fiyatlarının düşmesi için çağrıda bulunuyor. Bu çağrı ise ne yazık ki karşılık bulmuyor. Vatandaş benzin ve motorine indirim beklerken yine zam haberi geldi.

zam-devam-nakliye-masraf.jpg

BENZİN VE MOTORİNE 5 LİRA ZAM MI GELECEK?

İddialara göre daha önce benzin ve motorinin litre fiyatına yansıtılan ek verginin yetersiz kaldığı söyleniyordu. Bu yüzden akaryakıta bir ek verginin daha gelebileceği belirtiliyordu. Benzin, motorin ve LPG'yi kapsaması beklenen ek verginin litre başına 5 lira zam olarak yansıtılacağı bazı kaynaklar tarafından iddia edilmişti. Zam kesinleşti ancak iddialardaki gibi 5 lira olmayacağı öğrenildi.

zam-motorin.jpg

DEV ZAM BU TARİHTEN İTİBAREN POMPAYA YANSIYACAK

Edinilen bilgilere göre salı gününü çarşambaya bağlayan gece benzin ve motorine zam gelecek. Benzine litre başına 1 lira zam gelecek.

benzin.jpg

Motorine ise yapılacak güncelleme ile litre başına 1 lira 50 kuruş zam uygulanacak. Bahsi geçen bu zamlardan sonra Türkiye genelinde benzin ve motorinin litre fiyatı 40 lirayı aşacak. Vatandaş bu zamların iptal edilmesi gerektiğini düşünüyor. LPG'ye ise şimdilik zam beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum