Benzin ve motorine 2 lira zam iptal oldu! İşte yeni zam oranı

Benzin ve motorine 2 lira zam iptal oldu! İşte yeni zam oranı

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlara bir iyi bir de kötü haber. Benzin ve motorine 2 lira zam iptal oldu. Yeni zam tahmini herkesi üzdü...

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını milyonlarca araç sahibi yakından takip ediyor. Son 3 alda ikiye katlanan akaryakıt fiyatları karşısında vatandaş ne yapacağını bilemiyor. En son zamlarla birlikte motorinin litre fiyatı 41 lirayı gördü.

zam-4.webp

Böylesine büyük bir zammın hangi gerekçeyle yapıldığını sorgulayan vatandaşlar zamların iptal edilmesi gerektiğini düşünüyor. Dünya piyasasında akaryakıt üretimi azaltıldı.

akaryakit-zam.webp

2 LİRA ZAM İPTAL EDİLDİ

Bazı ülkelerin bu kararı alması ise petrolün varil fiyatına zam anlamına geliyor. Geçtiğimiz hafta içi Brent Petrol 90 doları geçmişti. Bu yükselişle birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına 2 lira zam geleceği konuşuluyordu. Vatandaş bu zammın iptal edilmesini istiyordu ve öyle de oldu. Benzin ve motorine 2 lira zam iptal edildi.

zam-3.jpg

BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM DAHA YÜKSEK

Ancak bu iptal kararının zam oranını güncellemek maksadıyla alındığını düşünülüyor. Brent Petrol'ün varil fiyatı 95 dolara dayandığı için zam miktarı değişti. Edinilen bilgilere göre önümüzdeki günlerde benzin ve motorinin litre fiyatına 3 lira civarında bir zam uygulanabilir. Bahsi geçen bu zam miktarını yüksek bulan Türk insanı ise yetkililere 'artık benzin ve motorine zam istemiyoruz' sözleriyle seslendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
176 Yorum