Benzin ve motorin satışında yeni dönem: Bu şartı sağlayana litrede 2 lira indirim uygulanacak

Benzin ve motorin satışında yeni dönem: Bu şartı sağlayana litrede 2 lira indirim uygulanacak

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarındaki artış devam ediyor. Vatandaş bu duruma çözüm bulunmasını isterken önemli bir gelişme yaşandı. Benzin ve motorin satışında 2 lira indirim uygulanacak. İşte şartlar...

Ekonomik piyasalarındaki son gelişmelere bağlı olarak akaryakıta zam ya da indirim gelebiliyor. Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatına sürekli zam geliyor. Vatandaş bu durumun son bulması gerektiğini düşünüyor. Uygulanan dev zamların neticesinde benzin ve motorinin litre fiyatı 50 liraya yaklaştı. Akaryakıt istasyonu sahipleri de fiyatın yükselmesinden şikayetçi. İstasyon sahiplerinin en büyük derdi ise bankaların kredi kartı komisyon miktarı.

motorin-94994.webp

AKARYAKIT İSTASYONU SAHİPLERİ KART KOMİSYONUNDAN ŞİKAYETÇİ

Bankalar kredi kartı ile yapılan alımlarda istasyonlara ertesi gün hakkedişlerini vermek için yüzde 3,36 oranında komisyon uygularken, ancak komisyonu 40 güne varan zamanda parayı bankalarında tutmaları karşılığında almıyorlar. İstasyonlar ise büyük çoğunlukla ödemelerini aksatmamak için ertesi gün tercihli yüzde 3,36 komisyonla hakkedişlerini bankalardan alıyor.

benzin-3.webp

BU SİSTEMLE 2 LİRA İNDİRİM MÜMKÜN

Yani vatandaşın kredi kartıyla ödediği 1000 liralık yakıt ücretinin 33 lirasını banka komisyon olarak kesiyor. Bu durumda zarar eden istasyon sahipleri oluyor. Akaryakıt istasyonu sahipleri sırf bu yüzden peşin yakıt alımlarında litrede 2 liraya varan indirim yapmaya hazırlanıyor. Proje hayata geçerse hem akaryakıt istasyonu sahipleri hem de vatandaş kazançlı olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum