Benzin ve motorin fiyatlarının neden sürekli değiştiği belli oldu

Benzin ve motorin fiyatlarının neden sürekli değiştiği belli oldu

Benzin ve motorin fiyatlarının sürekli değişmesi merak konusuydu.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını insanlar yakından takip ediyor. Buna en büyük gerekçe ise son yıllarda benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan ani değişimler.

Bundan birkaç yıl önce 7 lira olan motorinin litre fiyatı peş peşe artışla 30 lirayı aştı. Daha sonra yaşanan gelişmelerle ise 20 lira civarına kadar düştü.

benzin-motorin-fiyatlari-355-2-41.webp

Benzin de aynı şekilde 20 lira seviyelerinde satılıyor. Vatandaşın ise en çok merak ettiği mesele Türkiye benzin ve motorin fiyatlarının neden sürekli değişmesi...

benzin-wtxy-cover.jpg

Benzin ve motorin fiyatlarının neden sürekli değiştiği belli oldu. Benzin ve motorin fiyatları petrolün varil fiyatı ve döviz kuruna göre belirleniyor. Türkiye'de doların bir dönem ani ataklar yapması benzin ve motorin fiyatına doğrudan etki ediyordu. Son zamanlarda dolar aynı seviyelerde seyrediyor.

1532831.jpg

Ama yine de benzin ve motorin fiyatları değişiyor. Bunun gerekçesi ise petrolün varil fiyatında meydana gelen anı değişimler. Yani varili 80 dolar olan petrol bin anda 85 dolara çıkabiliyor. Bu da benzin ve motorin fiyatlarına zam gelmesi anlamına geliyor.

benzin-ve-mazot-fiyatlari-yine-degisti-iste-guncel-motorin-fiyat-listesi-jexn.webp

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının sürekli değişmemesi için petrolün varil fiyatı aynı seviyede kalmalı, dolar ise yerinden oynamamalı. Mevcut piyasa koşullarında ise bu pek mümkün gözükmüyor. Özetle Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimlerin devam edeceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.