Benzin ve motorin fiyatlarında vatandaşı hayal kırıklığına uğratan gelişme

Benzin ve motorin fiyatlarında vatandaşı hayal kırıklığına uğratan gelişme

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarındaki son gelişme vatandaşı hayal kırıklığına uğrayacak.

Türkiye'de benzin ve motorinde yaşanan anlık gelişmelere haberlerimizde yer veriyoruz. Türk insanı akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorinin fiyatını yakinen takip ediyor. Benzin ve motorin fiyatı çok takip ediliyor çünkü Türkiye'de milyonlarca otomobil ve ticari araç var.

yine-zam-geliyor-motorine.jpg

Her gün işe bireysel otomobiller gidip gelen milyonlarca insan benzin ve motorin zamlarından ya da indirimlerinden doğrudan etkileniyor. Arabası olmayan vatandaşlar ise söz konusu zam ya da indirimlerden dolaylı yönden etkileniyor.

zam-karari-akaryakit-kuyruklari.jpg

Çünkü motorine gelen zamla birlikte nakliye masrafları artıyor ve marketteki yüzlerce ürüne zam olarak yansıyor. Bu kısımda otomobili olmayan milyonlarca vatandaş motorin fiyatına gelen zamdan dolaylı olarak etkilenmiş oluyor. Kısacası Türkiye'de benzin ve motorinin fiyatı ekonomiyi çok yönlü etkiliyor diyebiliriz.

motorine-ve-benzine-zam-geldi.jpeg

Yaklaşık olarak 1 aydır Türkiye genelinde benzin ve motorine defalarca indirim uygulandı. Söz konusu indirimlere otomobili olan milyonlarca insan çok sevindi. Litrede yaklaşık olarak 3 lira ucuzlayan motorin vatandaşın bütçesini rahatlattı. Otomobilinin deposunu dolduran Türk insanı 150 lira daha az ödeme yaptı.

motorin-zam-karari-uzdu.png

Vatandaş indirimlerden memnunken yeni indirim haberlerini de bekliyordu. Maalesef bu sefer indirim haberi gelmedi. Vatandaşı üzecek olan zam haberi geldi. Benzin ve motorin fiyatlarında rüzgar tersine döndü.

dev-zam-motorin.jpg

Edinilen bilgiye göre bugün gece saatlerinden itibaren motorine zam gelecek. Bahsi geçen zammın miktarı ise motorinde litre başına 76 kuruş olarak açıklandı. Bu da 50 litre yakıt deposu olan bir araçta vatandaşın 38 lira fazla ödeme yapması anlamına geliyor. Benzine ise önümüzdeki birkaç gün için zam bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum