Benzin ve motorin fiyatlarında Türkiye bunu ilk kez yaşayacak

Benzin ve motorin fiyatlarında Türkiye bunu ilk kez yaşayacak

Türkiye benzin ve motorin fiyatlarını yakinen takip etmeye devam ederken bu gece bir ilk daha yaşanacak.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının yakinen takip edilmesinin en büyük nedeni maliyet artışına akaryakıtın doğrudan etki etmesi olarak gösteriliyor. Seçim sonrası Türkiye ekonomisinde yaşanan sarsılma vatandaşın bütçesini olumsuz yönde etkiledi.

bir-zam-daha.webp

Öyle ki Türkiye tarihinde ilkler de son haftalarda yaşanmaya devam ediyor. Türk lirasındaki değer kaybıyla birlikte bu ekonomik sarsıntı daha derinden hissedilmeye başlandı. Benzin ve motorine defalarca zam gelmesiyle litre fiyatı da zirveyi gördü.

benzin-zamlari.webp

Bir de buna ÖTV eklenince araçla seyahat daha da zorlaştı. Şuan 1 litre motorin 32 lira seviyelerinde satılıyor. Yani 50 litre deposu olan bir aracı fullemek isteyen vatandaş 1500 liradan fazla para ödemek zorunda kalıyor.

bu-zamlar-nereye.webp

Zamlar devam ederken yeni bir zammın daha geleceği öğrenildi. Söz konusu zam Türkiye tarihinde benzin ve motorin fiyatlarında bir ilk olacak.

Edinilen bilgiye göre bugün gece saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere motorine dev zam uygulanacak. Litre başına 1 lira 55 kuruş olarak hesaplanan zam ile motorin 34 lirayı aşacak. Bahsi geçen dev zammı öğrenen vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum