Benzin ve motorin fiyatlarında 9 gün sonra şok etkisi yaratacak gelişme

Benzin ve motorin fiyatlarında 9 gün sonra şok etkisi yaratacak gelişme

Akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorin fiyatlarına gelen dev zamlar devam ederken bu gelişme şok etkisi yaratacak.

Dünya piyasasında akaryakıt fiyatlarındaki çalkantılı süreç devam ederken Türkiye bundan en çok etkilenen ülke olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Ülke genelinde akaryakıt fiyatları en çok konuşulan meselelerden birisi olarak biliniyor.

mazot.webp

Sosyal medya tartışmalarına konu olan akaryakıt fiyatları son haftalarda defalarca zamlandı. Üstü üste gelen zamlarla benzin ve motorin fiyatları şaşırtan seviyelere yükseldi. Vatandaş bu durumun daha ne kadar devam edeceğini merak ediyor.

zam-benzin.jpg

Motorine geçtiğimiz günlerde gelen zam da tepkiye neden oldu. Benzine ise en son 15 temmuz tarihinde zam yapılmıştı. Bu zamdan tam 9 gün sonra yani 24 temmuz tarihinde benzine bir zam daha geleceği öğrenildi. Bahsi geçen zammın miktarı ise litre başına 2 lira olarak belirtildi. Zammın pompaya yansımasıyla 1 litre benzin 37 liraya dayanacak.

benzin.webp

9 gün sonra yansıtılan bu zam ise şok etkisi yaratacak. Edinilen bilgiye göre dolardaki yükselişin sürmesi durumunda benzin ve motorine kısa vadede daha büyük zamlar gelecek. Dünya piyasasında petrol fiyatının yükselmesi durumunda ise daha büyük zamların gelebileceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum