Benzin ve motorin fiyatları bu tarihte eşitlenecek!

Benzin ve motorin fiyatları bu tarihte eşitlenecek!

Küresel ekonomik krizin etkileriyle benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamların sonucu olarak litre fiyatlarının bu tarihte eşitlenmesi bekleniyor.

Dünya genelinde etkisini artıran küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ülkeler belli oldu. Söz konusu ülkeler arasında en dikkat çekici olan ise Türkiye. Diğer ülkelere göre konumu ve ticaret hacmiyle ön planda olan Türkiye uzun süredir ekonomik kriz yaşıyor.

guncel-benzin-fiyati.jpg

Bahsi geçen krizden çıkmanın formüllerini arayan Türkiye'de fiyatı en çok artan ürün ise benzin ve motorin oldu. Seçimden önce litre fiyatı 20 liranın altında olan benzin ve motorine seçimden sonra defalarca zam geldi. Bu zamlardan en cep yakıcı olanı ise 5 liralık ek vergi zammıydı. Vatandaş zamlara çok tepki gösterdi.

litre-fiyati-benzin.jpg

Güncel olarak benzin ve motorinin fiyatı ise 40 liraya yaklaştı. Şuan ki durum dikkate alındığında benzin, motorinden daha pahalıya satılıyor. Aradaki fiyat farkı ise 74 kuruş. Motorinin litre fiyatı 35 lira 35 kuruş, benzinin litre fiyatı ise 36 lira 9 kuruş.

akaryakit-mazot.jpeg

Benzin ve motorinin litre fiyatı ise bu gece neredeyse eşitlenecek. Motorine 1 lira 7 kuruş zam bekleniyor. Bu zamla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı birbirine çok yakın olacak. Benzinli mi yoksa motorinli mi araç alayım diye düşünen vatandaşlar için fiyatların yakın olması ise bir avantaj olarak gösteriliyor. Böylece vatandaş hangi yakıtla çalışan araç alacağına daha kolay karar verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum