Benzin eski günlerine döndü! Motorin geride kaldı

Benzin eski günlerine döndü! Motorin geride kaldı

Türkiye'de akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorinle ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı.

Türkiye'de akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorin fiyatları gündemden hiç düşmüyor. Vatandaşın dilinde hep akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar var.

78768768788.jpeg

Söz konusu zamlar vatandaşın bütçesini olumsuz etkilediği için çok konuşuluyor. Türk insanı otomobil satın alırken yakıtının ekonomik olmasına dikkat ediyor çünkü akaryakıt fiyatları çok yüksek. En kararsız kalınan nokta ise yıllardır acaba benzinli mi yoksa motorinli mi araç alsam...

768768768768.jpg

Bir diğer seçenek ise LPG'li araçlar. Benzin/LPG'li araçları tercih edenlerin sayısı da hayli yüksek. Son yıllarda bu seçeneklere bir de elektrikli otomobiller eklendi. Elektrikli otomobiller ise evde şarj edince ekonomik, dışarıda edince pek ekonomik değil.

687678668.jpg

Uzun yıllar benzinin fiyatı motorinden hep yüksek seyretti. Vatandaş ekonomik olduğu gerekçesiyle bu yıllarda motorinli araçları tercih etti. Pandemiyle birlikte akaryakıt piyasasında dengeler bozulunca tablo tersine döndü. Motorin benzinden daha pahalı satılmaya başladı. Benzinli araçların bu süreçte daha ekonomik olması dizele olan talebi azalttı.

5576786787678.jpg

Uzun zamandır motorin benzinden daha pahalıya satılıyordu. Geçtiğimiz hafta ise durum bir anda tersine döndü. Küresel gelişmeler neticesinde benzine üst üste zamlar geldi. Benzin eski günlerdeki gibi motorinden daha pahalıya satılıyor. Motorinin ucuz olması ise araç alacak olanların tercihini etkiliyor. Piyasada koşullar ne zaman değişir bilinmez ancak vatandaşın tercihi hep yakıt olarak daha ekonomik olan araçlardan yana oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum