Bendeyarın galası İstanbulda yapıldı

Bendeyarın galası İstanbulda yapıldı

Gözyaşı Film tarafından çekilen Bendeyar adlı sinema filminin galası İstanbulda TİM Shov Centerde yapıldı

Gözyaşı Film tarafından çekilen Bendeyar adlı sinema filminin galası İstanbul’da TİM Shov Center’de yapıldı

 

Galaya DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yönetmen Joel Leang, oyuncular Ümit Olcay, Kazım Çarman, Senai Demirci, Yaşar Alptekin, Yasemin Balık ve Şemsa Deniz Tolunay, ses sanatçısı Erkan Mutlu ile sinema camiası ve Gözyaşı dostları katıldı.

 

“İnanıyorsan, en güçlü sensin” sloganıyla Türk sinemasında bir yeniliğin ilk adımını attıklarını ifade eden Bendeyar’ın senaristi Haşim Akten, galada yaptığı konuşmasına filmde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Filmin yönetmeni Joel Leang’ı Türkiye ile tanıştırmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Akten, “Filmi umarım beğenirsiniz. Ama şunu herkes iyi bilmeli ki, biz yeni filmimizi 25 yıllık birikimimiz ve 2 bin 600 gösteriyle sahnelerden gelen emeğimizle ve halkımızın dualarıyla başardık. Tüm varlığımızı koyduk. Elimizden gelen herşeyi yaptık. Rabbimize sığındık. Çok zorlandık. Müslümanlara hakaret eden başta Amerikan filmleri olmak üzere onlara vakarlıca bir cevap vermek ve bunu bize yakışan bir üslupla söyleyebilmek için çok zorlandık.

 

İnsanlığın sevgi ve merhamet dininin bir terör dini olmadığını inancımızdan kaynaklanan vakarlı bir duruşla anlatmakta çok zorlandık. Yavuz’a Yunus gömleğini giydirmek elbette kolay değil. Dar bir bütçeyle aksiyonu yakalamaya çalışmak çok zordu. Biz kimse ateşte yanmasın istiyoruz. Biz Amerikalılara karşı değiliz. Biz Amerika’nın dünyadaki zulüm emperyalizmine karşıyız” dedi.

 

Yılın beklenen en ilginç filmi olan Bendeyar’ı gençler için çektiklerini ifade eden Akten, sözlerini “Gözyaşı’nın bu ilk filmi.. Yüzdeyüz bir mükemmellik bulamayacaksınız ama Türk sinemasında bir yeniliğin adımını, toplumumuzu tarumar eden değil, imar eden bir film bulacaksınız” şeklinde tamamladı. Bendeyar, ilk defa galada izleyen seyirciler tarafından olumlu not alırken, asıl notu Türkiye’de 14 Ekim’de, Avrupa’da 20 Ekim’de gösterime girdikten sonra alması bekleniyor.

 

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.