Belkaya Merkez   Cami yenileniyor

Belkaya Merkez Cami yenileniyor

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar zarar gören Belkaya Merkez Cami’nin güçlendirme çalışmasını başlattı.

Seçimden önce Belkaya’ya giden ve Merkez Cami’nin ilk harcını atan Akpınar, çalışmaları inceledi. Çalışmalarla ilgili konuşan Belkaya Merkez Cami Görevlisi Abdullah Şahin, “Deprem neticesinde camimiz ibadete kapandı. Seçim sonrasında Başkanımız Sayın Umut Akpınar buraya el attı, kendisinden Allah razı olsun. Çalışmalar başladı ve inşallah en kısa sürede camimiz ibadete açılacak” dedi.

Balkaya Mahallesi sakini Bekir Demirtaş ise “1926 yılında yapılan bu mabet dedelerimizden, babalarımızdan bize yadigar kaldı, uzun zamandır ibadete kapalıydı. Başkanımızdan Allah razı olsun yapımına başladı, inşallah camimiz yapılır biz de burada yeniden ibadetimizi yaparız” ifadelerini kullandı.

Merkez Cami’nin güçlendirilmesi hakkında değerlendirme yapan Başkan Akpınar, “Çok büyük ve acı bir deprem yaşadık, birçok şehrimizde derin izler bıraktı. Bunlardan birisi de Belkaya Merkez Cami, seçim döneminde camimizin uzun zaman bu halde kalmasına çok üzülmüştük ve göreve geldiğimizde gereğini yapacağımızı belirtmiştik. Şimdi bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buranın temel güçlendirme, duvar sağlamlaştırma ve minare onarımını yapıyoruz. Öncelikle Belkaya Merkez Cami’nin onarılması bizim için tarihi ve kültürel mirasımızın korunması adına önemli bir adım. Caminin eski ihtişamı, tarihi değerini yeniden ortaya çıkaracak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız. Cami tekrar ibadet için açıldığında, Ereğli’mizin ve Belkayamızın güzide camilerinden biri olarak halkımızın hizmetine sunulacak” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.