Belediyeler Birliği son meclis toplantısını yaptı

Belediyeler Birliği son meclis toplantısını yaptı

Konya Belediyeler Birliğinin bu dönemki son meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda 2009 yılı bütçesi ve çalışma programı okunarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya başkanlık eden Büyükşehir Belediyesi ve Konya Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Akyürek, çalışma dönemlerinde Konya’ya yaptıkları katkı nedeniyle tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. Konya belediyeciliğinin son 5 yılda başarıyla temsil edildiğini, güzel hizmetlere imza atıldığını dile getiren Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçeler ve diğer ilçelerin bir bütün olarak Konya belediyeciliğini temsil ettiğini söyledi.
Konya belediyeciliğinin yeniden yükseliş dönemi yaşadığını kaydeden Başkan Akyürek, “Yeni dönemde çıtayı daha yükseğe koyuyoruz. Bir önceki 5 yılda hangi faaliyet alanında ne yapılmışsa onun iki katının hedeflenmesi gerekiyor. Bu dönemde son 15 yılda yapılan yatırımlardan daha fazlasını yaptık. Asfaltta, kaldırımda, yeşil alanda, altyapıda, sosyal belediyecilik uygulamalarında, kültürde yeni bir çıta yakaladık. Bu Konya adına sevindiricidir” dedi.
Başarının birlikte çalışmaktan ve halkın katkısından kaynaklandığını kaydeden Başkan Akyürek, görevlerin geçiciliğine dikkat çekerek, önemli olanın eser bırakarak, gönüllerde yer edinmek olduğunu kaydetti.
Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Yakıcı ise 4 yıldır gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatarak 2009 yılı çalışma programını okudu. Daha sonra 2008 yılı çalışma programı ile 2009 yılı bütçesi oybirliği sağlanarak kabul edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.