Belediye tasarrufa öncelik veriyormuş

Belediye tasarrufa öncelik veriyormuş

Konya Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Payitaht Müzesi, kaba inşaatı bitmesine rağmen hala atıl halde bekliyor.

17 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılması beklenen Kılıçarslan Şehir Meydanı'na 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Payitaht Müzesi, kaba inşaatının bitmesinin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine  rağmen hala atıl halde bekliyor.

2017 yılında temeli atılan ve aradan neredeyse 3 yıl geçen Payitaht Müzesi ile ilgili bundan sonraki süreçte nasıl bir çalışma yapılacağı ise merak ediliyor. Payitaht Müzesi'nin Konya'ya kazandırılmasının ardından, şehrin turizm potansiyelinin artacağı, bununla birlikte bölgenin yeni bir cazibe merkezi olacağı dile getirilmişti. Yine bu müze Konya'da, Selçuklular adına yapılan ve içinde çok farklı özellikte yapıların bulunduğu ilk müze olacaktı. Ayrıca bu proje 11.2 milyon TL'ye mâl oldu.

EKONOMİK KRİZ PROJEYİ YAVAŞLATTI İDDİASI!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “Müzenin içinde Selçuklu Sultanları Müzesi, sergi alanları, Miryokefalon Savaşı’nın hologram sistemiyle canlandırılacağı panorama bölümü, toplantı salonları bulunuyor. İçinde bulunduğu Kılıçarslan Şehir Meydanı’na ayrı bir anlam katacak olan Payitaht Müzesi, çevresindeki Ali Gav Medresesi ve Konya Sokağı ile şehrin merkezinde yeni bir cazibe alanı olacak” demişti. Müzenin uzun bir süredir atıl vaziyette beklemesi, kaba inşaatının yapımı tamamlansa da beklenilen süreçte buranın faaliyete geçirilememesi vatandaşın da en fazla merak ettiği konuların başında geliyor. İddialara göre müzenin içinin tamamlanamamış olmasına gerekçe olarak da ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı gösteriliyor.

TASARRUF TEDBİRİNİN DIŞINA ÇIKILMAK İSTENMİYORMUŞ

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre ise Payitaht Müzesi'nin kaba inşaatının tamamlandığının fakat müzenin içi için ihalenin ayrı yapılması gerektiği öğrenildi. Daha önceki yerel yönetimin planladığı şekilde müzenin yapılmasının ekonomik olarak belediyeye fayda getirmeyeceği gerekçesi ile sürenin uzadığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin müzenin içi ile ilgili farklı bir arayışa girdiği de dile getirildi. Belediyenin, meydan ve yan taraftaki STK'ların kullandıkları binalarla birlikte müzeyi nasıl uygun kullanacağı konusunda çalışma yürüttüğü ortaya çıktı. Yine Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bundan sonra müze içinde yapacağı çalışmanın, tasarruf tedbirlerine uygun mu değil mi konusunda istişarelerinin devam ettiği de öğrenildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum