Belediye, Kayda Gelen Üniversitelileri Kestaneyle Karşıladı, Servisle Yolcu Etti

Belediye, Kayda Gelen Üniversitelileri Kestaneyle Karşıladı, Servisle Yolcu Etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üniversiteye kayıt yaptırmak için Bursa’ya gelen çiçeği burnundaki üniversitelileri hediyelerle karşıladı.Bursa’daki üniversiteleri kazanan ve kayıt yaptırmak için bulundukları kentlerden...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üniversiteye kayıt yaptırmak için Bursa’ya gelen çiçeği burnundaki üniversitelileri hediyelerle karşıladı.

Bursa’daki üniversiteleri kazanan ve kayıt yaptırmak için bulundukları kentlerden yola çıkan öğrenciler, şehirlerarası otobüs terminalinde kestane şekeri ve Bursa’yı tanıtan kitaplarla karşılandı. Terminale ayak bastıklarında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite standıyla karşılaşan öğrenciler, kendilerine takdim edilen hediyelerin ardından yine Büyükşehir Belediyesi’nce tahsis edilen öğrenci servisleriyle okullarına gönderildi.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlık yaptıklarını ve 2014-2015 eğitim öğretim döneminde üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencileri karşılamaya başladıklarını ifade etti. Uludağ Üniversitesi ya da diğer okullarda okumak nedeniyle Bursa’ya gelen öğrencilerin şehri tanımaları ve kolay adapte olmaları için birimler oluşturduklarını belirten Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Burada bulunan gönüllü arkadaşlarımız, Bursamıza gelen ve okullarına yeni kayıt yaptıracak olan genç arkadaşlarımıza rehberlik edecekler. Hem Bursa’yı ve üniversiteleri anlatacaklar hem de okul kayıt işlemleri konusunda onlara yardımcı olacaklar. Hedefimiz Bursamıza gelen tüm kardeşlerimize yardımcı olmak. Medeniyet kenti Bursamızın örnek bir ev sahipliği yapmasını sağlamak."

Başkan Altepe, Bursa’ya gelen ilk öğrencilere kestane şekeri ve kenti tanıtan hediyeler takdim etti. Üniversitelilerle sohbet edip hangi ilden geldiklerini soran Başkan Altepe, terminalde kurulan diğer öğrenci stantlarını da ziyaret etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.