"Belediye başkanlığına aday gösterilebilir"

"Belediye başkanlığına aday gösterilebilir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında flaş bir iddia gündeme geldi. Soylu'nun adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçtiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Nisan referandumu ardından tekrar AKP Genel Başkanı olarak seçildiği kongre sonrası metal yorguluğu diyerek bir çok belediye başkanını görevden almıştı. O dönemde kulislerde ismi geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adı tekrar yerel seçimlerde konuşuluyor.

AKP ile MHP arasında sessiz seyreden yerel seçim planı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla ittifaka doğru çevrilirken AKP'den henüz resmi bir yanıt gelmedi. Ancak iktidar kulisleri iki partinin yerel seçimlere ittifak içinde gireceğine kesin gözüyle bakıyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun isminin yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin geçtiğini iddia etti. Haberde, daha önce kulislerde ismi adaylar arasında geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası bir ittifakın en güçlü ismi olarak konuşulmaya başlandığı belirtildi.

 

Haberde, şunlar kaydedildi:

"Daha önce kulislerde ismi adaylar arasında geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası bir ittifakın en güçlü ismi olarak konuşulmaya başlandı. İktidar blokunun en çok konuşulan ismi olan ve son olarak Cumartesi Anneleri'nin eylemine müdahalesiyle gündeme gelen Soylu için AKP içinde İstanbul Büyükşehir adaylığı konuşulmuştu. Ancak Ankara'daki sonuçlar ve sol oyların daha düşüklüğüne karşın MHP ve her renkten milliyetçi sağ oyların çokluğu, son zamanlarda bu kesimlerde en çok sevilen isim olan Soylu'nun Ankara yürüyüşünü güçlendiren bir faktör olarak görüldü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.