Belediye Başkanlarından Kobani’ye Destek

Belediye Başkanlarından Kobani’ye Destek

Tunceli belediye başkanları, Kobani ile dayanışma amacıyla iki saatlik oturma eylemi yaptı.Tunceli Yer altı Çarşısı üstünde, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de destek verdiği oturma eyleminde IŞİD’in Kobani’ye yönelik...

Tunceli belediye başkanları, Kobani ile dayanışma amacıyla iki saatlik oturma eylemi yaptı.Tunceli Yer altı Çarşısı üstünde, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de destek verdiği oturma eyleminde IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Tunceli’de belediye eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ile bazı ilçe belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, oturma eyleminin ardından bir basın açıklaması yaptı.

Gerici güçlerin Kobani ve Rojova’da demokratik halk devrimine saldırıda bulunduklarını dile getiren Tunceli Belediye Eşbaşkanı Nurhalat Altun, “Rojava’da gelişen demokratik halk devrimini boğmak için iki üç yıldır her türlü barbarlığı uygulayanlar, İŞİD çeteciliği bugün yeni keşfedilmiş gibi konuşuluyor. Bugün Kobani’de yoğunlaşan saldırı ve barbarlık işte bu sürecin devamıdır. Kobani ‘de yaşananlar dünyanın gündemine yeni girse de bugün Kobani’de süren insanüstü caba, özveri ve kahramanlık insanlığın onuru ve gururudur. Kobani direnişi insanlığın yüz akı olmayı sürdürürken, bizler açısından da bir yol göstericidir.” diye konuştu.

Dersim halkının seçilmişleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkın yanında olacaklarını ifade eden Altun, “Kobani’de sürdürülmek istenen kıyım politikalarına izin vermeyeceğiz. Kürdistan’da yaşanan katliamın sorumlularının açığa çıkıncaya kadar demokratik mücadeleyi yükselteceğimize ve sokakları hizbi kontralara ve sivil faşistlere bırakmayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.Herkes bilmelidir ki özgürlük, demokrasi ve barış bizler açısında yaşam gerekçemizdir. İdeallerimiz ve hayallerimizin gerçekleşmesi Kobani’de Rojava’ da hayat bulurken yaşanan devrimsel süreci desteklediğimizi ve desteğimizin bundan sonra da süreceğini belirtiyoruz”dedi.Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.