Belde Belediye Başkanı Mhp'den İstifa Etti

Belde Belediye Başkanı Mhp'den İstifa Etti

Mersin’in Silifke ilçesi Atakent beldesinin MHP’li belediye Başkanı Hasan Uslu, partisinden istifa ettiğini yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu.

Mersin’in Silifke ilçesi Atakent beldesinin MHP’li belediye Başkanı Hasan Uslu, partisinden istifa ettiğini yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu.

Yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “ 28 Mart 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP’den Atakent belediye başkanlığı görevine seçildim. Bir dönem ara verdikten sonra 28 Mart 2009 günü yapılan seçimlerde tekrar seçildim. Görev yaptığım süreler boyunca siyasi görüş gözetmeksizin doğduğum yere hizmet etmeye çalıştım. Siyaseti hizmet üretme aracı olarak gördüm ve hizmet etmek amacıyla siyaset yaptım.
Görev yaptığım süre boyunca sadece Atakent değil, civar beldeler, köyler ve Silifke ile ilgili elimden geldiğince hizmet üretmek için gece gündüz demeden çalıştım. Siyaset yaparken ve hizmet üretirken bir beldeye başkanın sadece alt yapı ve rutin işlerle değil, bölgesindeki sosyal olaylarla ve kültürel ilişkilerle de ilgilenmesi gerekliliği ile hareket ettim. Gördüğüm bir sorunu görmemezlikten gelmedim. İhtiyaç sahibi olan kimselere yok gibi davranmadım ve Allah rızasını gözeterek çalıştım. Bir belediye başkanını görevi sadece temizlik, yol, kanalizasyon ve benzeri hizmetleri yerine getirmek değil, beldesini, ilçesini ve ya ilini her ortamda tanıtmak, ön plana çıkarmak ve değer katmaktır anlayışı ile çalışmalarını yürüttüm. Bu anlamda güzel Silifkemizin tanıtımı için ulusal ve uluslar arası bir çok organizasyon düzenlenmesine katkı verdim ve bir çok platformda ilçemizi anlattım. Yörük kültürünü deniz kıyısında yaşatan Yörük kültürünü her yerde anlatan bir belediye başkanı olarak, kültürümüzü ve doğamızı koruyarak hareket ettim."

Atakent Belediye Başkanlığı’ndaki sınırlı imkan ve bütçelerle elde ettiği tecrübe ve birikimi Silifke için kullanmayı düşündüğünü vurgulayan Başkan Uslu açıklamasına şöyle devam etti: "Bu istek ve arzumu her ortamda siyasi üslup ve nezakete uygun bir şekilde dile getirdim. Mensubu bulunduğum partime ve makamıma yakışır bir şekilde dile getirdiğim bu düşüncemle ilgili parti yöneticilerimizin görüşümüze başvurmasını beklerken, 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan arkadaşımızın tekrar aday gösterileceği ilan edilmiştir. Bu konuda ilçe teşkilatının, diğer mensupların ve benim gibi görev yapan diğer belde belediye başkanlarımızın fikirlerine başvurulmamış Türk kültürünün ve İslam ahlakının en önemli değeri olan istişare mekanizması çalıştırılmamış ve yerelde kimsenin görüş ve önerisi alınmadan masa başında aday belirlenme yoluna gidilmiştir. Bu kararın alınış usulü beni ve bir çok partili arkadaşımızı üzmüştür. Elbette, ülkemizin göz bebeği olan ilçemiz Silifke’nin belediye başkanı olmak isteyen bir birinden değerli bir çok arkadaşımız vardır ve bu arkadaşlardan sadece bir tanesi bu makam için aday gösterilecektir. Burada “neden ben aday gösterilmedim” düşüncesi ile hareket edilmesi doğru değildir. Ancak burada yıllardır görev yapmış bir çok kişinin düşüncesinin alınması gerekirdi diye düşünüyorum. Ben partimden, bu konuda fikrimizin alınmasını beklerdim. Benim gibi bir çok partili de benzer duygu ve düşünceler içindedir. Aday belirlenme usulü ile bizler yok sayıldık. Alınan bu kararın sebeplerinin bizimle paylaşılması halinde belki biz de ikna olurduk ancak hiçbir şekilde bizlerle istişare edilmemiştir.Gelinen bu noktada, Silifke’mize hizmet etme niyetinde bulunan bir kişi olarak bir çok kesimden büyüklerimizle, vatandaşlarımızla yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etme kararı almış bulunuyorum. Mevcut adaya da başarılar diliyorum. Bizim siyaset anlayışımızda hizmetin partisi makamı, mevkii olmaz. Bu anlayışla 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde izleyeceğimiz yol ile ilgili istişarelerimiz devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.