Beklenen zam gelmedi

Beklenen zam gelmedi

Ramazan ayına günler kala meyve-sebze fiyatlarında önemli bir artış olmadı. Domates ve patates pazarda 1-1,5 liradan satılıyor.

Yetkililer meyve ve sebze fiyatlarının Ramazan ayı nedeniyle artacağı uyarısında bulunmuştu. Pazarlarda ramazan bereketliliği yaşanıyor. Marketlerdeki meyve sebze fiyatlarını yüksek bulan vatandaş bütçesine daha uygun bulduğu pazarı tercih ediyor. Piyasalarda Ramazan ayı nedeniyle bir zam beklentisi sürerken pazarcılar fiyatlara henüz yeni bir zam gelmediğini ve fiyatların makul olduğunu ifade etti. Yağışların devam etmesi nedeniyle meyve sebzede hastalık probleminin fiyat çıtasını biraz yüksekte tuttuğunu ifade eden pazarcılar yine de Pazar fiyatlarının marketten çok ucuz olduğunun altını çizdi.

YAZ MEYVELERİ UCUZLAMADI

Pazarda yaz meyveleri de artık raflarda kendine yer buluyor. Erik, kayısı, kiraz gibi meyvelerin fiyatları henüz istenilen seviyeye gelmese de vatandaşlar tadımlık olarak evlerine almaya çalışıyor. Kadınlar Pazarı olarak bilinen Nene Hatun Çarşısı’nda Kayısı 4 liradan, kiraz 4-5 liradan, erik 2,5-3 liradan, yerli çilek ise 5 liradan satılıyor. En çok tüketilen sebzelerden olan domates 1-1,5 lira arasında seyrederken salatalık 1 liradan satılıyor. Nene Hatun Çarşısı’nda satılan bazı sebzelerin fiyatları ise şu şekilde: “Taze fasulye 3 TL, patates 1-1,5 TL, soğan 0,75-1 TL, Biber 1,5 TL, Kabak 1,5-2,5 TL, patlıcan 2 TL.”

Adnan Menderes Toptancı Hali’nde satılan meyve sebzelerin dün itibariyle en düşük ve en yüksek kilogram fiyatları ise şu şekilde gerçekleşti: “Asma yaprağı 3-6, ıspanak 0.7-1.5, domates 0.5-1.5, kabak 0.5-1.5, mantar 3-5, patates 1-1.5, salatalık 0.3-1, yerli salatalık 0.8-1.6, soğan 0.3-2.2, çilek 1.2-4, elma 1-3.5, can erik 2-6, karpuz 0.2-0.5, yerli muz 1.6-4, şeftali 1-5, yeni dünya 0.7-4.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.