Beklenen gençlik aşısı Kartal’dan

Beklenen gençlik aşısı Kartal’dan

Konyaspor’da 2011-2012 sezonunda alınan transfer yasağının ardından ilk kez genç oyuncular yeniden konuşulmaya başlandı. Bu işin altına imza atan isim ise Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak gibi oyuncuları Türk Futboluna kazandıran İsmail Kartal

İ.H. Konyaspor’da genç futbolculardan yeniden bahsedilmeye başlandı. 2011-2012 sezonunda alınan transfer yasağında alt yapıdan çıkan birçok genç futbolcu yeşil-beyazlı ekibi uçurumun kenarından alıp yeniden Süper Lig’e taşımıştı. Rahmetli Muhammet Yürükuslu, Selim Ay, Recep Aydın, Serbay Yağız, Tolga Ünlü, Ali Dere, Abdülkerim Bardakçı ve daha sayamadığımız birçok isim Konyaspor tarihine ismini yazdıran genç savaşçılar olarak tarihe geçti. Bu oyuncularla birlikte o zamanki ismi Konya Şekerspor olan şimdiki 1922 Konyaspor’dan Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak, Ahmet Sabri Fener, Ahmet Önay gibi isimlerde Konya sporunda öne çıkan gençler olmuştu.

İSMAİL KARTAL VE HAKAN ÜNAL ETKİSİ

Bu gençleri Konyaspor’a ve Konya sporuna kazandıran isim o dönemde Şekerspor’da teknik direktörlük yapan İsmail Kartal ve şuanda da Konyaspor’da yardımcısı olan Hakan Ünal’dı.

Bu iki isim Konya sporuna gençlik aşısı yapmaya kaldığı yerden devam ediyor. Uzun zamandır Konya spor camiasının alt yapıdan oyuncu çıkartılması istekleri ne yazık ki cevapsız kalıyor yada göstermelik hamleler yapılıyordu. Sezon başında İ.H. Konyaspor’un başına İsmail Kartal getirildi. Kartal Şekerspor’da birlikte çalıştığı Hakan Ünal hocayı da davet ederek yeniden bir yola çıktı. Konya Şekerspor zamanında gençlere şans veren ikili görevlerine Konyaspor’da kaldığı yerden devam etti.

GENÇLER YENİDEN DİLLERDE

Kartal ve Ünal Konya spor camiasının gençlere olan hasretini bu sezonda dindirdi. Altyapıdan birçok oyuncuyu A takım antrenmanlarına dahil eden pilot takım 1922 Konyaspor’u takip eden İsmail Kartal ve Hakan Ünal Konya sporuna ve Türk futboluna yeni gençler kazandırmak için tekrar harekete geçti.

ŞANS VERDİLER TARİHE GEÇTİ

Konyaspor’da tarihe geçen ilk genç oyuncu ve yeşil-beyazlı ekibin tarihinde gol atan ilk genç oyuncu olan Ahmet Karademir’e şans veren İsmail Kartal gençlere güvendiğinin mesajını bir kez daha vermiş oldu. Ahmet Karademir ile birlikte Şener Kaya, Ali Karakaya, İzzet Karaboğa ve Emre Pehlivan’a Altınordu karşısında şans vererek Konya spor camiasını umutlandırdı.

AHMET KARADEMİR’İ İLK KEŞFEDEN HAKAN ÜNAL

Konyaspor’da İsmail Kartal’ın yardımcılığını yapan Hakan Ünal yeşil-beyazlı ekibin şuanda parlayan yıldızı olan Ahmet Karademir’i ilk keşfeden antrenör. Birçok gencin Konya sporuna ve Türk futboluna kazandırılmasında emeği olan tecrübeli hoca Şükrüye Onsun İlkokulunda Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptığı zaman Ahmet Karademir’de ki yeteneği fark eden isim oldu.Ahmet Hakan hocanın yönlendirmesiyle Konyaspor A takımına kadar yükselme başarısı gösterdiği futbol hikayesine başladı.

GENÇLERİMİZE GÜVENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Altınordu FK ile oynanan ve 3-1 kazandıkları ZTK müsabaka sonrasında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal genç oyunculara güvenmeye devam edeceklerini söyledi.

Kartal maç sonu şunları söyledi: “Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turuna kaldığımız için mutluyuz. Bugün sahada maçın başından sonuna kadar üstün olan taraf bizdik. İyi bir oyun ortaya koyduk. Bununla birlikte alt yapıdan gelen gençlere şans verdik. Ahmet, Şener, Ali, İzzet, Emre bugün takımımız adına güzel işler yaptı. Gurur duyduk. Ahmet’in attığı gol hepimizi ayrıca mutlu etti. Ancak şöyle bir durum var tabi… Biz geldiğimiz günden bu yana 20’nin üzerinde genç kardeşimizi A takım antrenmanlarımıza dahil ettik. Bundan sonra da aynı şekilde aşağıdan gelen yetenekli çocuklarımızı değerlendirmeye forma şansı vermeye devam edeceğiz. Biliyorsunuz Ömer Ali Şahiner’e de inandık güvendik oynattık. Şimdi aynı şekilde bu gençlerin de yolunu açmak istiyoruz. Bizim için artık bu maç bitti pazartesi günü Süper Lig’de oynayacağımız Sivasspor maçı için hazırlıklarımıza hemen başlayacağız. İnşallah kupada da kulübümüzü en üst seviyede temsil etmeye devam edeceğiz. Hepimize hayırlı olsun.”

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum