Bekir Bozdağ: Başbakanımızı Bu Noktaya Gazete Manşetleri Getirmedi

Bekir Bozdağ: Başbakanımızı Bu Noktaya Gazete Manşetleri Getirmedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, The Times Gazetesi'nin Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, sanat ve edebiyat dünyasından 30 ünlü ismin imzasıyla ilan vermesi hakkında; "Bunlar beyhude çabalardır.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, The Times Gazetesi'nin Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, sanat ve edebiyat dünyasından 30 ünlü ismin imzasıyla ilan vermesi hakkında; "Bunlar beyhude çabalardır. Sayın Başbakanımızı bugün bulunduğu noktaya gazete ilanları, manşetleri, haberleri ve gazetelerde yer alan yorumlar getirmedi." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı'nda "7 Kazan Tek Sofra" adıyla düzenlenen iftar programı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. The Times Gazetesine, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, sanat ve edebiyat dünyasından 30 ünlü ismin imzasıyla ilan verilmesi konusunda görüşleri sorulan Bozdağ, ilanın Türkiye'nin içinde ve dışında ön yargılarının esiri olmuş, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına dönük bir karşıtlığı, kendileri için ideoloji haline getirmiş bazı insanların birlikteliği olduğunu söyledi.

Bu ilanların Türkiye'yi ve Erdoğan'ı karalamaya ve yıpratmaya yönelik olduğunu ifade eden Bozdağ, "Beyhude çabalardır. Sayın Başbakanımızı bugün bulunduğu noktaya gazete ilanları, manşetleri, haberleri ve gazetelerde yer alan yorumlar getirmedi. Sayın Başbakanımız ve ekibini bugünkü bulundukları noktaya taşıyan, Türk milletinin duası ve desteğidir. Hamdolsun bu destek de yerindedir. Gazetelerin manşetleriyle, yabancı gazetelerin, çıkar odaklarının, karanlık güç odaklarının haberleri, yorumları ve bir takım çalışmalarıyla yok edilecek bir güç değil. Bunu herkesin bilmesi lazım. Başbakanımız ve ekibi milletin kalbinde büyük bir yer tutmaktadır. Bu kalpteki sevgiyi kazımaya kimsenin gücü yetmez. Bunların gücü de yetmeyecektir. Bunlar hala bunu göremedi demektir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, The Times Gazetesi'nin daha öncede "CHP'ye oy verin" şeklinde manşet attığını hatırlatarak, gazetenin şimdi de başka bir çalışmanın içinde olduğunu ifade etti. Bozdağ konuşmasının devamında şu şekilde konuştu; "Türk milleti işbirlikçileri sevmez. Bu millet hiç bir zaman işbirlikçilere bu ülkeyi yönetme güç ve kuvvetini vermez. Bundan sonra da vermeyecektir. İşbirlikçiler sevilecek insanlar değildir." ifadelerini kullandı.

"Seçim barajının düşürülmesine" ilişkin soruyu da değerlendiren Bozdağ, "Türkiye'nin siyasi istikrarı son derece önemli. Bu gün Türkiye'de güçlü bir hükümet ve ekonomide bir istikrar varsa, güven ortamı varsa, dünyadaki krizlere rağmen Türkiye'de kriz olmuyorsa, bunun ana nedeni Türkiye'deki siyasi istikrarın varlığıdır. Siyasi istikrar Türkiye'mizin geleceği açısından son derece önemlidir. Siyasi istikrar açısından biz barajı önemli görüyoruz. Bu konuda bir değişiklik çalışmamız yok" ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.