Beğen’den eğitime destek

Beğen’den eğitime destek

Gerçekleştirdiği sosyal projeler ile ön plana çıkan Beğen İnşaat, Bozkır'ın Cumhuriyet Mahallesi'ne 4 derslikli anaokulu kazandırıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan “Eğitime % 100 Destek” kampanyası çerçevesinde hayırsever Beğen İnşaat Limited Şirketi tarafından mülkiyeti hazineye ait olan Bozkır'ın Cumhuriyet Mahallesi'ne yapılacak olan 4 derslikli anaokulunun protokolü Konya Valiliği'nde imzalandı. Protokol törenine Vali Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Beğen  İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci ve Beğen  İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Demirci katıldı.

AMEL DEFTERİNİ KAPATMAYAN PROJE

Törende konuşma yapan Vali Muammer Erol, Ramazan'ın bereketini bu gibi projelerle hissetmeye başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Amel defterini kapatmayan en önemli hayırlı işlerden birisi olarak düşünüyorum. Hayırlı evlat için önemli bir projeye imza atıyorlar. Allah razı olsun. Bu okul projesi Konya'ya örnek olsun. Konya'da helalinden kazanarak ticaret yapmaya çalışan ve helalinden kazandığı parayı bu şekilde güzel bir projeye imza atan çok insan var. Bunlar birbirlerini tetikleyen ve teşvik eden güzelliklerdir. Böyle bir hayırlı projeye şahit olduğum için görev itibariyle en mutlu olduğum anlardan birisi olarak görüyorum. Dileğimiz projenin en kısa sürede tamamlanarak eğitime açılmasıdır.”

EĞİTİMİN TEMELİ ANAOKULDA BAŞLAR

228. protokolü imzaladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, “Hayırseverimiz Bozkır'da 4 derslikli anaokulunu yapacak. Biz hayırseverlerimizin bu tür katkılarını destekliyoruz. Bu bizim gücümüzü ve çalışma azmimi artırıyor. Okul öncesi eğitim Türkiye'de yeni yeni hak ettiği yere geliyor. Dolayısıyla hayırseverlerimizin de bu alanda ilgi göstermesi son derece anlamlı. Çünkü eğitimin temeli anaokulunda başlıyor. İlk düğmeyi doğru iliklersek diğerleri de bunu takip eder. Bu anlamda hayırseverimizin adına Bozkır ilçemizde özellikle kenar bir ilçemizin tercih edilmesi anlamlı oldu. Doğdukları yerlere isimlerini yazdırmaları oldukça anlamlı. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hayırseverimize yürekten teşekkür ediyoruz. Hayırlarının bereketli olmasını diliyoruz. İnşallah niyetlerini Allah kabul eder. Bol sevaplı ve bereketli bir hayır olmasını temenni ediyoruz” dedi.

BOZKIR'I KALKINDIRMAYI AMAÇLIYORUZ

Beğen  İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci de, “Bizler doğduğumuz büyüdüğümüz baba diyarlarına böyle bir hayır yapalım dedik. Vali bey de Bozkır'a uygun gördü. Köyümüze sahip çıkarak oraların kalkınmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Anaokulları da eğitimimiz temel taşı Oradan yetişecek evlatlarımız Bozkır'a hizmet eder. Beğen inşaat ailesi olarak bu tür sosyal ve hayır dolu projelere hizmet götürüyoruz. İnşallah büyüdüğümüz sürece hayırlarımız eksik olmayacak. Şimdiden herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah nasip ederse inşaatı hızlı bir şekilde başlayıp bitirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından taraflar arasında okulun protokolü imzalandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.