Bediüzzaman’ın Bakış Açısını Yansıtan Belgesel Vizyonda

Bediüzzaman’ın Bakış Açısını Yansıtan Belgesel Vizyonda
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur'un bakış açısıyla yapılan ‘Gaflet’ isimli belgeselin galası yapıldı.

Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur'un bakış açısıyla yapılan ‘Gaflet’ isimli belgeselin galası yapıldı. Davetliler, belgeseli büyük bir beğeniyle izledi.

Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Gaflet’ belgeselinin galasına Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı, belgeselin yönetmen, yapımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.
Çare Derneği tarafından çekilen belgeselde, imani ve insani değerler ele alınarak inançlı insanların mutluluğu ve huzuru, inancın insana kattığı değerler ele alınıyor.

Belgeselin içeriği hakkında bilgi veren Yönetmen Ayhan Özel, “Asrın en büyük silahlarından birisi görsel dünya. Ve ben onu kendi yeteneğimce ve tecrübelerimce müspet anlamda kullanmaya çalıştım. İnsanlar bu filmde manevi olarak düşünecekler. Ruhu tahrik eden ve ruhu harekete geçiren bir atmosfer hissedecekler. Bediüzzaman Hazretleri’ni seslendiremeye farklı bir açıdan bakacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Belgeseli izleyen davetliler de filmi çok beğendiğini aktardı. İzleyicilerden Harun Serkan Aktaş, “Beğenmenin yanında bir hüzün oldu. Biz genç olarak bunları bir nevi öğrenebiliyoruz ama bunlardan mahrum kalan insanların çoğunluğu olunca bizi üzüyor. Gaflet bir perde yani hakikatleri örtüyor. Bize doğruyu göstermeyen hislerimiz var. İşte o hisler ve iradede iman ve iman hakikatleri ile olacaktır. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin eserleriyle bunları takviye eteğimiz zaman İnşallah gafletten kurtulacağız. Yani gafletten kurtulmanın tek çaresi Allah’ı tanımak ve ibadet etmek.” şeklinde konuştu.

Fatih Yağcı ise, “Çok kaliteli bir yapım. Müzik olsun, görsellik ve tema çok başarılı. Bediüzzaman Hazretleri’nin bir davası var. Yani gaflet. İnsanların en büyük sıkıntısı şu an ihtiyacını hissetmemesi. Bediüzzaman bununla uğraşmış. İnsanlar Risale-i Nurları neden okumuyor bunları araştırıyoruz. Bu filmde de bunu gördüm. İnsanların gafletten uyanması, dünya hayatı, etrafımızda bizi Allah’tan uzaklaştıracak birçok sebebin olması. Bunun çaresi olarak da bir ayeti kerime; Kalpler yalnızca Allah’ı anmakla mutmain olur. Buna vurgu yapılmıştı filmde” diye konuştu.

Osman Sungur Yeken de, “Takdire şayan, ciddi manada büyük bir gayret sarf edilmiş. O gayreti zaten filme gelmeden beğeneceğimize emindik. Gerçekten de beklentilerimizin karşılığını gördük. Ciddi manada dünyada milyarlarca insan dünyaya neden geldiğinin ve akıbetinin farkında değil. İnsanlar bir şekilde neden geldiklerini ve nereye gittiklerini uyandıracak bir mesaj verilmesi lazım. Sosyal medya ve beyaz perde ile bu mesaj verilebilir” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.