Bdp’li Tan: Meclis’te Bir Tiyatro Oynanıyor

Bdp’li Tan: Meclis’te Bir Tiyatro Oynanıyor

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Başbakan gelip 25 saat de çalışsa, 25 sene de sürse Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan bir şey çıkmayacaktır.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Başbakan gelip 25 saat de çalışsa, 25 sene de sürse Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan bir şey çıkmayacaktır." dedi.

    Altan Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili, “Sayın Meclis başkanımızın bilgisi ve gözetimi altında Meclis’te bir tiyatro oynanıyor ve halka şu an geldiğimiz nokta, bulunduğumuz pozisyondaki gerçekler olduğu gibi aktarılmıyor.” fikrini öne sürdü.

    Halktan gerçeklerin gizlendiğini, 'komisyondan bir uzlaşma çıkacakmış gibi ümit pompalandığını' savunan Tan, bu ümidin, 3-4 ayda bir 3-4 ay sonrasına ötelendiğini kaydetti.

    Tan, “Bir kısır döngüdür gidiyor. AKP’nin bir anayasa yapma niyeti yok. Bu oyalama taktiğinin devam etmesi başka iktidarın hesabına geliyor. Başbakan bir de 'komisyon günde 10-15 saat çalışsın ve bu işi bitirsin’ diye dalga geçiyor. Başbakan gelip 25 saat de çalışsa, 25 sene de sürse Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan bir şey çıkmayacaktır.” diye konuştu.

    NASIL UZLAŞMA ÇIKACAĞINI SORDU

    Uzlaşılan 48 maddenin toplamda 'yarım madde etmeyeceğini', ana konularda bir uzlaşmanın söz konusu olmadığını belirten Tan, “Biz Kemalist mi olacağız veya MHP ve CHP 90 yıllık diktanın temel paradigmalarından mı vazgeçecek? Peki nasıl uzlaşma çıkacak?” diye sordu.

    Hükümetin demokratik, dünya standartlarında bir anayasa teklifini Meclis’e getirmesini isteyen Tan, “BDP'den, CHP’den, MHP’den ehli insaf milletvekilleri varsa, bu teklifte demokratikse buna destek verecektir.” ifadesini kullandı.

    Tan, bir soruya ise "Anayasa Uzlaşma Komisyonu masası zaten fiilen bitmiş, masada çay kahve içiliyor.” karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.