Bdp’li Tan: Amaç, Mhp Ve Bdp’yi Devre Dışı Bırakmak

Bdp’li Tan: Amaç, Mhp Ve Bdp’yi Devre Dışı Bırakmak

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, daraltılmış bölge sistemi ile ilgili, "Bu MHP ve BDP’yi devre dışı bırakmak, BDP’yi sadece bölgeye, MHP’yi yine belli bölgelere, İç Anadolu’ya ve Güney sahil şeridine hapsetmek.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, daraltılmış bölge sistemi ile ilgili, "Bu MHP ve BDP’yi devre dışı bırakmak, BDP’yi sadece bölgeye, MHP’yi yine belli bölgelere, İç Anadolu’ya ve Güney sahil şeridine hapsetmek. Türkiye’yi iki partili bir sisteme götürmek ve temsili engellemek." dedi.

Altan Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Abdullah Öcalan ziyaretçileri aracılığı ile bazı mesajlar gönderdi. Çözüm sürecinden memnun olmadığını, böyle giderse sürece karışmayacak bir noktaya geleceğini söyledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Tan, ilk heyetin 3 Ocak 2013 tarihinde İmralı’ya gittiğini hatırlatarak, "Bugün Temmuz’un sonuna gelmişiz. Yedi dolu dolu ay bitmiş. Daha 35 tane belediye başkanı içeride, milletvekili içeride. Bırakın diğer teferruatı."diye konuştu. Hükümetin somut adımlar atmadığını kaydeden Tan, "Yedi aydır neyi çözdünüz? Seçim barajını indirmem, cezaevindekilere karışmam, köy-kasaba şehir isimleri değiştirmem, ana dilde eğitim ile ilgili bir çalışmam yok ve eşittir Beşir Atalay’ın da büyük devlet adamının beyanatı var:’hayal edemeyecekleri kadar büyük bir hazırlık içindeyiz’. Yorum size ait." ifadelerini kullandı.

DARALTILMIŞ BÖLGE

Daraltılmış bölge simülasyonu ile ilgili soruya karşılık Tan, BDP’nin bölgeye hapsedilmek istendiğini savundu. Tan, "Hesap bilmeyen diyor ki, BDP’nin milletvekili sayısı artacak. Nasıl artacak bana anlatsın. Bugünkü oy tablosu ile diyorum. Yarın MHP veya BDP’nin oy sayısı artarsa başka bir şey. Son 2011 seçimlerini baz alarak söylüyorum. Bu MHP ve BDP’ye devre dışı bırakmak, BDP’yi sadece bölgeye, MHP’yi yine belli bölgelere, İç Anadolu’ya ve Güney sahil şeridine hapsetmek. Türkiye’yi iki partili bir sisteme götürmek ve temsili engellemek. Bunun amacı bu." değerlendirmesinde bulundu.

DEMİRTAŞ’IN ÖNERİSİ

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Türkiye’nin 25 özerk bölgeye ayrılabileceği yönündeki açıklamaları ile ilgili Tan, "Bu yeni bir teklif değil. BDP’nin anayasa teklifi de böyle, seçim kampanyası da böyle." dedi. Hiçbir zaman kesin bir rakam söylemediklerini aktaran Tan, "20 olur, 25 olur, 15 olur. Mesela şu an Türkiye Kalkınma Ajansı’nın bölgeleri var. Devlet Şu İşleri’nin bölge müdürlükleri var. Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nün Bölge Müdürlükleri var. Yani Türkiye’nin şu an yönetim yapısında, teknik yapısında bazı kurumların zaten bölgeleri var." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.