Bdp Ve Chp’den, Zeyid Arslan’a Tepki

Bdp Ve Chp’den, Zeyid Arslan’a Tepki

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan’ın kadın gazetecilere yönelik uygunsuz sözlerine, BDP ve CHP’den bugün de tepki geldi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan’ın kadın gazetecilere yönelik uygunsuz sözlerine, BDP ve CHP’den bugün de tepki geldi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Arslan’ı kınayarak, “Lüften artık kadınlar üzerinden, kadınların bedeni üzerinden siyaset yapmasınlar.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise, “Geçmişte de ciddi sıkıntılar yaratan bu milletvekiline partisi tarafından gereğinin yapıldığını görmeyi bekliyorum. Onun dışında söylenenlerin hepsi hikayedir.” diye konuştu.
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan’ın kadın gazetecilere yönelik tepki toplayan sözlerini değerlendirdi. Buldan, “Dün BDP grubu olarak Genel Kurul’da Zeyid Arslan’ın söylemlerinden kaynaklanan bir kınama açıklaması yaptık. Ama ne yazık ki sadece TBMM’de değil aslında yaşamın her alanında kadın üzerinden, kadın bedeni üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor. Dün bir kez daha buna tanıklık ettik. Kadın gazeteci arkadaşlarımıza yönelik sarf edilen bu çirkin ve ahlaksızca söylemlerden dolayı Zeyid Arslan’ı kınadık. Buradan bir kez daha kınamak istiyoruz.” dedi. Kadın bedeni üzerinden siyaset yapılmamasını isteyen Buldan, “Kadınlar üzerinden siyaset yapmak erkeklere yakışmıyor. Biz erkekler hakkında hiçbir şey söylemiyoruz. Bu mekan kadınların bedenleri üzerinden açıklama yapılacak ya da onları hedef gösterecek bir mekan değildir. Kadın gazeteci arkadaşlarımız özveri ile her yerde görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Biraz saygılı olunması gerektiğini fade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır’ın konuyla ilgili açıklamasının önemli ve anlamlı olduğunu dile getiren Buldan, “Ama bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. AKP’li kadın vekillerin, AKP’li erkek vekillere bir ders vermesi gerektiğini, onları bu konularda uyarması gerektiğini ifade etmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI FAİK ÖZTRAK: GEREĞİ YAPILMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise, “TBMM’nin çatısı altında yakışmayan davranışlardır. Özellikle cinsel ayrımcılık noktasına kadar giden bu tür söylemleri kınıyorum. Bir an önce geçmişte de ciddi sıkıntılar yaratan bu milletvekiline partisi tarafından gereğinin yapıldığını görmeyi bekliyorum. Onun dışında söylenenlerin hepsi hikayedir. Gereği yapılmalıdır." dedi.

PMD’DEN KINAMA

Öte yandan Parlamento Muhabileri Derneği (PMD) de dün yaptığı yazılı açıklama ile Zeyid Arslan’ı kınadı. Yapılan açıklamada gazetecilerin halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına kamusal bir görev yaptığı belirtilerek, “Unutulmamalıdır ki; TBMM kampusu kamusal alandır ve Meclis’teki tüm faaliyetler parlamento muhabirleri aracılığı ile halkın denetimine açıktır. Kurulduğu günden bu yana millet adına Meclis’e ayna tutan parlamento muhabirleri, zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye, toplumun “gözü, kulağı, sesi” olmaya çalışıyor; halkın bilgi edinme hakkı için mücadele veriyor… Gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp sansürlendiği toplumlarda demokrasiden söz edilemez… Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan 'kör ve sağır' demektir…Bu bilinçle hareket eden parlamento muhabirleri, iktidar partisine mensup bir milletvekili tarafından “sözlü tacize” uğramıştır. Parlamento Muhabirleri Derneği olarak, kadın gazetecilere hakaret ve taciz içerikli ifadeler kullanan Zeyid Aslan’ı kınıyoruz… Ve derhal kadın gazetecilerden özür dilemeye davet ediyoruz…” denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.