Bdp, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Çekin'i Disipline Sevk Etti

Bdp, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Çekin'i Disipline Sevk Etti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'i cinsel istismar yönündeki iddialar sebebiyle kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'i cinsel istismar yönündeki iddialar sebebiyle kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti. Belediye meclis üyeliğinden ise istifa etmesi istendi. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Çekin'in derhal tutuklanması talep edildi.

    Konuya ilişkin yapılan açıklamada, BDP'nin bugüne kadar cinsel istismar başta olmak üzere, kadın ve çocuklara yönelik her türlü hak ihlallerinin karşısında tavizsiz bir politika ve tutum sahibi olduğuna dikkat çekildi. Çocuklara yönelik her türlü istismarın, kimden gelirse gelsin asla kabul edilmeyeceği ve ilkesel duruş sergileyeceklerinin vurgulandığı açıklamada, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yaşları 13 ve 17 olan iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismarı yönündeki iddiaların söz konusu olduğu hatırlatıldı.

    Zanlının kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedild iğinin belirtildiği açıklamada, "Disiplin kurulumuz en hızlı şekilde, en etkin kararı verecektir. Bununla birlikte şahsın belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz. Ayrıca, bu vahim durum nedeniyle söz konusu kişinin partimizle hiçbir ilişkisi kalmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı derhal tutuklanmalıdır. Yargı, bu vahim durumu ciddiyetle ve kız çocukları lehine ele almalı, onların haklarını koruyacak şekilde hareket etmelidir. Partimiz mağdur çocukların yanındadır. Her türlü sosyal, psikolojik ve hukuki desteği verecektir. Olayın peşini bırakmayacağımızı vurguluyoruz." denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum