Bbp'li Gündoğdu: Antidemokratik Seçim Barajının Düşürülmesini İstiyoruz

Bbp'li Gündoğdu: Antidemokratik Seçim Barajının Düşürülmesini İstiyoruz

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, AK Parti'nin seçim barajını düşürmeye yanaşmamasının sivil anayasa hazırlama çalışması ile çeliştiğini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, AK Parti'nin seçim barajını düşürmeye yanaşmamasının sivil anayasa hazırlama çalışması ile çeliştiğini söyledi. Yüzde 10 seçim barajının antik demokratik bir uygulama olduğunu savunan Gündoğdu, milletten toplanan vergilerin barajı aşan partilere seçim için hazine yardımı yapılmasına da karşı olduklarını kaydetti.

Gündoğdu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde partisinden 2014 mahalli seçimlerinde Manavgat'tan belediye başkanlığını aday adaylığını açıklayan turizmci Yılmaz Derin ile restoran işletmecisi Hacı Çayır'ın tanıtım toplantısına katıldı. Gündoğdu, toplantıda ülke ve dünya gündemi ile ilgili açıklamada bulundu. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 33 yıl geçmesine karşı halen bir sivil anayasa yapamamasının üzüntü verici olduğunu belirten Gündoğdu, siyaset üzerinde vesayetin tamamen ortadan kalkması için bu yıl içinde sivil bir anayasanın çıkarılmasının aciliyet arz ettiğini kaydetti.

Gündoğdu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sivil anayasanın hazırlanması için bazı maddelerin Meclis'in bir hafta içinde geçirilebileceği açıklamasına karşı yüzde 10 seçim barajının düşürülmesine yanaşmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Yüzde 10 seçim barajını antidemokratik buluyoruz. Başbakan Erdoğan'ın yüzde 10 barajı olmazsa, ülkede seçim sonrası hükümet kurmak zorlaşır demesini yanlış buluyoruz. Yüzde 10 barajı aşağıya çekilirse AK Parti 2015 seçimlerinde TBMM'de 324 milletvekili çıkaramayacağını çok iyi biliyor. Erdoğan, sevil anayasadan bahsediyor, yüzde 10 barajının yanaşmaması çifte standart oluşturuyor. BBP olarak seçmenin verdiği hiç bir oyun büyük balık küçük balığı yutar mantığıyla yutturulmasına karşıyız. Halkın milli iradesinin Meclis'te yansımasını istiyoruz. Bugüne kadar Anavatan Partisi'nden AK Parti'ye seçim barajı düşürülmediği için sandıkta çıkan milli irade 30 yıldır Meclis'te gerçek anlamda yansımadı. Milli irade değişik seçim oyunları ile 30 yıldır bilinçli bir şekilde Meclis'e yansıtılmadı. Bir parti düşünün seçimde yüzde 9,9 oy olacak ve Meclis'e halkın iradesi yansımayacak. Seçim tarihinde pek çok parti bu yüzden bir dönem Meclis dışında kaldı. Bu antidemokratik uygulamanın 2014 son bulmasını istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.