Bbp'li Bağcı:türk Okulları, Ülkemizin Onur Ve Gururudur

Bbp'li Bağcı:türk Okulları, Ülkemizin Onur Ve Gururudur

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, yurtdışındaki Türk okullarının, iktidar tarafından kapatılması girişimini kınadıklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, yurtdışındaki Türk okullarının, iktidar tarafından kapatılması girişimini kınadıklarını söyledi. Dünyanın 160 ülkesinde açılan Türk okullarının Türkiye'nin yurtdışındaki yüzakı ve onuru olduğunu belirten Bağcı, dün Türkçe Olimpiyatları'nda öğretmenleri ve öğrencileri alkışlayanların bugün okulları kapatma girişiminde bulunmasının tarihe kara bir leke olarak geçeceğini kaydetti.

Manavgat'ta bir dizi ziyarette bulunan Bağcı, ülke ve Antalya gündeminde değerlendirmede bulunarak Türk okullarına övgüler yağdırdı. Bağcı, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Nevaz Şerif'in ülkeyi yönetenlerden ülkelerinde daha fazla Türk okulu istemesine karşı, idarenin başındakilerin büyükelçileri İstanbul'da toplayarak görev yaptıkları ülkelerde okulları kapatma girişiminde bulunma istediğinde bulunmasının ibretlik bir durum olduğunu söyledi.

Şehit genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun Anadolu insanının gayret, alın teri ve binbir zorlukla açtığı Türk okullarına her zaman sahip çıktığını aktaran Bağcı, "Türk okullarını kapatma girişiminde bulunanları bu millet hiç bir zaman affetmeyecektir.Dünyanın 160 ülkesinde Türk okulu bulunması ülkemizin onur ve gururudur. Ülkemizin ay yıldızlı bayrağını 160 ülkede dalgalandıran, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini ve güzel Türkçemizi öğretmenlerimize milletçe vefa borçludur. Bu milletin sevgi pınarları olan okullarıda kapatmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Yetmecektirde. Çünkü bu okulların milletin okuludur. Siyaset üstü tutulmalı. " diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.