Bbp Diyarbakır Başkanı Dadak: Ak Parti’ye Geçenlerin Partimizle İlgisi Yok

Bbp Diyarbakır Başkanı Dadak: Ak Parti’ye Geçenlerin Partimizle İlgisi Yok

Büyük Birlik Partisi(BBP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Dadak, partilerinin bir ilçe teşkilatı olarak AK Parti’ye geçtiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Dadak, partilerinin bir ilçe teşkilatı olarak AK Parti’ye geçtiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Dadak, 'BBP Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel istifa edip, beraberindeki arkadaşlarıyla birlikte AK Parti'ye katıldı’ şeklindeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirtip, "Haberde adı geçen Yasin Öztemel’i 2012 Mayıs ayında BBP olarak siyasi ahlak ve terbiyeye sığmayan hareketlerinden partiden uzaklaştırdık. Bu kişi ve beraberinde olduğu iddia edilen 100 kişinin bizimle ve Büyük Birlik Partisi’yle ilgisi yoktur.” dedi.

BBP Diyarbakır İl Başkanı Dadak, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda 5 gün önce gerçekleştiği belirtilen ve basında ‘BBP teşkilatı AK Partiye geçti’ şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bir siyasi parti olarak Diyarbakır’daki faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Dadak, bugüne kadar herhangi bir partiye geçişlerinin ne gündeme geldiğini ne de bu yönde bir girişimlerinin olmadığını kaydetti. Dadak açıklamasında şunları söyledi: “25 Kasım 2013 tarihinde yayınlanan haberlerde Yasin Öztemel isimli kişinin Büyük Birlik Parti'sinden bir grup partili ile istifa edip, AK Parti’ye geçtikleri belirtilmiştir. Haberde bu kişiler geçiş töreninde AK Parti rozetlerini takarken kendilerini BBP yetkilileri olarak tanıtmışlardır. Yasin Öztemel geçen yıl Mayıs ayında itibaren yapmış olduğu bazı hatalardan dolayı Büyük Birlik Parti'sinden bizzat benim tarafımdan partiden uzaklaştırılmıştır. Uzaklaştırılma sebebi siyasi ahlak ve terbiyeye sığmayacak hareketlerden dolayıdır. AK Parti’ye geçme esnasında Büyük Birlik Parti'sinden yüz kişi ile geçiş yaptıklarını açıklamışlar. AK Parti’ye geçmiş olan yüz kişiden bir kişinin bile Büyük Birlik Parti'si ile hiç bir alakası yoktur. Büyük Birlik Parti'sinin Türk siyasetindeki temiz siyaset ve geçmişini bu tür siyasi menfaat ve çıkar için kullanan bir zümre kendini bilmez zavallılar olarak görüyorum.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.