BBC'nin Gülen yorumu

BBC'nin Gülen yorumu

Türkiye'de yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dünya basınında da geniş yankı buldu.

En çok dikkat çeken haber ise BBC'de yer aldı. James Reynolds'ın yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yaralı müttefiki" tarafından tehdit edildiği ifade edildi.

'ERDOĞAN, GÜLEN İLE KARŞI KARŞIYA'

Haberde, Erdoğan ve partisinin çok iyi organize olabildiğini ve bunu Gezi Parkı eylemleri sırasında kanıtladığını yazan BBC, ancak bu defa Erdoğan'ın kendisi kadar iyi organize olan Fetullah Gülen ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. BBC, "İki adam arasındaki mücadele Erdoğan'ın henüz açıklanmamış olan 2014'te cumhurbaşkanlığı planlarını tehdit ediyor" ifadesine de yer verdi.

'KAVGA UZUN ZAMANDIR BEKLENİYORDU'

Financial Times gazetesi ise "Türkiye'de yolsuzluk soruşturması Müslümanlar arasında bir siyasi kavganın patlamasına yolaçtı" başlıklı haberinde, Erdoğan ile Fetullah Gülen arasındaki kavganın uzun zamandan beri beklendiğini kaydetti.

Gazete, Başbakan Erdoğan'ın destekçilerinin bu soruşturmadan Gülen cemaatini sorumlu tuttuğunu ifade etti. Soruşturmada önde gelen üç bakanın oğullarının ve hükümete yakın iş adamlarının gözaltına alındığını hatırlatan gazete, "En az iki kuşaktır Türkiye'nin en güçlü lideri" olarak tanımladığı Erdoğan'ın da 32 üst düzey polis şefini transfer ederek misillemede bulunduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.