Bazı tezgahlarda çürük kuruyemiş satıyorlar

Bazı tezgahlarda çürük kuruyemiş satıyorlar

Tezgahlarıyla sokaklarda dolaşıp kuruyemiş satışı yapan bazı seyyar satıcılar insan sağlığına zararlı, hijyensiz ortamlarda üretilmiş çürük kuruyemişi vatandaşa satmaya çalışıyor.

Tehgahların ön tarafına sağlam kuruyemiş koyan seyyar satıcılar, müşteriler için hazırlanmış kağıt torbaların içine çürüklerini dolduruyor. Sağlıksız ortamlarda kavrularak satılan kuruyemişlerin insan sağlığını bire bir etkiliyor. Denetim yapılmasına rağmen merdiven altı diye tabir edilen alanlarda kuruyemişler hazırlanıp piyasaya sürülüyor. Havaların ısınmasıyla çoğalan seyyar kuruyemişçilerden alışveriş yaparken ürünlerin kontrol edilmesi gerekiyor. Kış aylarında satış yapamayan bu satıcılar bayatlamış ürünleri vatandaşa taze gösterip satmaya çalışıyor.

HAVALARIN ISINMASIYLA ÇOĞALACAKLAR

Seyyar kuruyemişçilerden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Hekimoğlu Gıda satış sorumlusu İsmail Tok, "Genelde açık havada birçok mikrop bulunur ve bunlar toz zerreciklerine yapışarak daha kolay yayılırlar. Özellikle havaların ısınmaya başlaması ile bu durum daha da sakıncalı hale gelmekte çünkü açıkta satılan besinlerde havanın ısınmaya başlaması ile birlikte bir artış görülecektir. Hareket eden araçlarında etkisiyle tozlar daha fazlalaşacak dolayısı ile mikroplar daha fazla yayılacaklardır” diye konuştu.Yol kenarlarında açıkta satılan yiyecekler araç ekzoslarından çıkan kurşun ile bu ürünlerin ciddi anlamda zararlı olduğunu belirten Tok, "Açıkta satılan bu ürünler dışarıdan gelebilecek her türrlü zararlı maddeye karşı korumasız durumdalar. Araba ekzozlarında çıkan yabancı maddeler bu ürünlerin üzerine geliyor. Bu tür satıcılara karşı denetimin sıklaştırılması gerekiyor" dedi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum