Bazı emlakçılar halkı dolandırıyor

Bazı emlakçılar halkı dolandırıyor

Emlakçı ile kiralık ev tutmak isteyenler arasında sürtüşmeler yaşanıyor. Birçok ev sahibi, kiracı bulma, kontrat ve senet işlerini emlakçılara bırakıyor.

Emlakçı ile kiralık ev tutmak isteyenler arasında sürtüşmeler yaşanıyor. Birçok ev sahibi, kiracı bulma, kontrat ve senet işlerini emlakçılara bırakıyor. Piyasada çok sayıda korsan emlakçı da faaliyet gösteriyor. Bazı resmi emlakçılar ise, korsan emlakçılar ile kol kola çalışıyor. Korsan emlakçılar, legal emlakçılara müşteri taşıyarak kazandıkları parayı yarı yarıya bölüşüyor. 

Emlakçılar, böylelikle komisyonda ve resmi işlemlerde keyfi davranarak, vatandaşı zora sokabiliyor. Öte yandan kiralık ev sıkıntısı da devam ediyor. Kira bedelleri de yükseldi. Fahiş oranlardaki fiyatlar, vatandaşın belini büküyor. Vatandaş bunun yanında bir de emlakçıya vereceği kaparo parasını düşünüyor. Bu işten en karlı çıkanlar emlakçılar oluyor. Taşınmaz mal alım satım veya kiralama gibi işlemlerini emlakçı aracılığı ile yapan kimselerin belli oranlarda emlakçıya komisyon ödemesi gerekiyor. Ev sahipleri ve alıcıları birbiriyle buluşturan emlakçılar, almış oldukları kapora ve komisyonlarla faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyorlar.

Yapmış oldukları alım, satım ve kiralama işlemlerinde hem alıcıdan hemde satıcıdan ayrı ayrı taşınmazın bedeli üzerinden komisyon talep edebiliyor. Emlakçıya kaparo almak konusunda vekaletname verilmişse, o zaman kapora almasında bir sakınca bulunmuyor. Fakat bazı emlakçılar bu işi resmiyet olmadan yaptığı için, vatandaşı zora sokuyor. Emlakçılar Odasına kaydı bulunmayan ve bu işi seyyar olarak yapanlar, karşısında vatandaş kendisine bir muhatap bile bulamıyor.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum