Bayramın tadı kaçtı!  bin TL’ye çikolata

Bayramın tadı kaçtı! bin TL’ye çikolata

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, marketler hazırlıklarını tamamladı. Birçok markette çikolata, şeker ve lokum tezgahları kuruldu, satışlar hızlandı.

Vatandaş, ekonomik olan çikolataları tercih etme zorunda kalırken, bu yılki fiyatlar bayramın tadını kaçırdı.

Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek bayram öncesi vatandaş alışverişini hızlandırdı. Bu yılki çikolata, şeker ve lokum fiyatları ise cep yaktı. Konya’da en ucuz bayramlık çikolatanın kilogram fiyatı, 200 liradan başlıyor. Vatandaş, bayramda misafirlerine ikram etmek için alacağı çikolataya fiyat pahalılığından dolayı yaklaşamıyor. Yıllar önce kilo kilo alınan bayramlık çikolatalar, şekerler bu yıl daha az alınıyor. Özellikle emekliler ve asgari ücretliler, en ucuz çikolata neredeyse orayı tercih ediyor. Birçok vatandaş, marketlerin indirim kampanyalarını takip edip, alışverişini buralardan yapıyor. Konyalılar; yüksek enflasyonun, hayat pahalılığının bellerini büktüğünü dile getirerek, “Bayramları önceden dört gözle bekliyorduk. Şimdi bayram gelsin istemiyoruz. Para da yok huzur da yok. Bayramlar, ekonomik imkansızlıklar dolayısıyla artık bize zehir oluyor” yorumunda bulunuyor.

whatsapp-image-2024-06-09-at-12-03-00.jpeg
KONYALILAR ÇİKOLATA ALIRKEN GRAM HESABI YAPIYOR!
Konya’daki marketlerde çikolataların, şekerlerin özellikle bu sene ne kadar pahalı olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Konya’da kilosu bin TL’ye bile çikolata satılıyor. Marketlerde orta halli bir çikolatanın kilogram fiyatı 400-450 TL’den başlıyor. Kalitesine, çikolatanın içindeki diğer malzemelere ve markasına göre bu fiyat bin TL’yi aşıyor. Birçok Konyalı, marka çikolatalara sadece bakmakla yetiniyor. Yıllar önce kilo kilo çikolata alıp, misafirlerine ikram eden Konyalılar, bu sene gram hesabı yaparak, çikolata alabiliyor.

whatsapp-image-2024-06-09-at-12-03-00-1.jpeg
SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum