Bayram'ın elleri kalem tutacak

Bayram'ın elleri kalem tutacak

Konyada ailesi tarafından evin geçimine katkıda bulunması için okula gönderilmeyerek tarım işçiliği yaptırılan 12 yaşındaki Bayram, öğretmenlerinin çabasıyla bir hafta önce birinci sınıfa başladı

KONYA (A.A) - AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 8 çocuklu bir ailenin oğlu olan 12 yaşındaki Bayram Sepetçi, okul çağına geldiğinde okula gönderilmedi.Yaşıtları okula giderken küçük çocuk, evin geçimine katkıda bulunması için günlüğü 20 liradan tarlalarda çalışmak zorunda bırakıldı.Öğretmenlerin aileyle görüşmesi sonucu küçük çocuk 12 yaşında yaklaşık bir hafta önce ilköğretim birinci sınıfa başladı.Kendinden yaşça küçük çocuklarla eğitim öğretim hayatına başlayan Bayram Sepetçi, yıllarca soğuklarda ve sıcaklarda tarlalarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için çalıştığını söyledi.Babası rahatsız olduğu için annesi, ağabeyi ve kendisinin çalıştığını dile getiren Sepetçi, okula başladığı için mutlu olduğunu bildirdi.

-Evin geçimine katkı sağlıyordu-
   
Kendisi de okula gönderilmeyen 8 çocuklu baba Hakverdi Sepetçi (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin akciğer, astım ve bronşit rahatsızlığının olduğunu dile getirdi.
Rahatsızlıkları nedeniyle yıllarca çalışamadığını, hızlı hareket ettiğinde nefes almakta zorlandığını ifade eden Sepetçi, çocuklarından 4’ünün evli olduğunu ifade etti.
Sepetçi, oğlunun birinin askere gitmeye hazırlandığını, eşinin ve oğlu Bayram’ın günlüğü 20 liradan tarlalarda çalıştığını belirterek, ‘’Boyasız bir evde oturuyorum. Öğretmenler, Bayram’ı okula göndermem gerektiğini söyleyince oğlumun kaydını yaptırdım. Ben de oğlumun okuyup kendisini kurtarmasını isterim. Ama Bayram’ın günde getirdiği 20 lira evimizin geçimine katkı sağlıyordu’’ diye konuştu.
Okul öğretmenleri ise Bayram Sepetçi’nin terbiyesi ve çalışkanlığıyla göz doldurduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.