Bayramda tatil yanlış

Bayramda tatil yanlış

Kaynaşmayı artıran ve kardeşlik duygularını güçlendiren bayrama sayılı günler kaldı. Bayramın tatil olarak algılanmasını doğru bulmadığını belirten İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Çeker, “Bayramı bayram gibi yaşayın” dedi

İslam alemi Pazartesi günü Kurban Bayramı'nı kutlayacak. Uzun bayram tatili ise bugünden itibaren başlıyor. Milyonlarca kişi 9 gün tatil yapacak. Tatil planları yapıldı. Birçok kişi bayramda evinde kalıp akraba ziyaretleri yapmayı planlarken, bazı aileler de bayramı tatil beldelerinde geçirecek. Bayramlar akraba ziyaretleri için fırsat olarak görülüyor. Bayram günlerinde paylaşımlar artıyor. Ancak birçok aile için bayramlarda öncelik akraba ziyareti değil, tatil oluyor. Bayram günlerinin tatil beldelerinde geçirilmesini uygun bulmayan ilahiyatçılar ise, “Bayram tatil değil, hatırlamaktır” diyor.

BAYRAMDA TATİL YAPMAK YANLIŞ

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Çeker ise bayramı tatil gibi görmenin yanlış olduğunu söyledi. Çeker, “Kurban Bayramı yazı tatiline denk geliyor. Okullar daha açılmadı. Birçok vatandaş fırsattan istifade edip bayram tatilinde sahillere akın ediyor. Bayramda tatil yapmak yanlıştır. Aileler bayramlarda evinde oturup ziyaretçi kabul etmeli, yakınlarına ziyarete gitmeli” açıklamasında bulundu. Toplumsal bağların zayıfladığına dikkat çeken Çeker, bayramların ise bağların zayıflamasını önlediğini, bağları güçlendirdiğini ifade etti.

KÜLTÜREL YOZLAŞMAYA SEBEP OLUYOR

Bayramı tatilde geçirmenin kültürel yozlaşmaya sebep olduğunu dile getiren İlahiyatçı Çeker, “Bayramda kurbanlıklar kesilir ve bir paylaşım olur. Fakat bu tatiller bayramın geleneğini öldürüyor. Tatile giden insanlar kurbanlıklarını ya vekalet yoluyla kurum-kuruluşlara veriyor ya da bir yakınına vererek kurbanını kesmesini istiyor. Bu anlamda tatilcilerimiz her ne kadar kurban görevi yerine geliyorsa da o kurban neşesini, havasını, yaşamaktan yoksun kalıyorlar. Bu yönüyle özellikle sahil mekanlarına tatile gitmelerini tavsiye de etmiyoruz. Tasvip de etmiyoruz. Bundan dolayı arzumuz ve isteğimiz bayramları bayram gibi kutlanmasıdır” şeklinde konuştu.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum