Bayramda sevindirdiler

Bayramda sevindirdiler

Yardım dernekleri gerçekleştirdikleri kurban organizasyonlarıyla, Konyada, ülke genelinde ve yurt dışında yüz binlerce kişinin yüzünün gülmesine vesile oldu

CANSUYU 22 ÜLKEDE KURBAN KESİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Gönç: 22 ülkede kurban kesimi gerçekleştirildi. Sayı olarak bin civarında kurban kesildi. Türkiye’de 11 bin kurban kesilip dağıtıldı. 10 bin civarında yurt dışında kesilip dağıtıldı. Türkiye’de 50 bin ve yurt dışında da 50 bin olmak üzere 100 bin aileye kurban eti ulaştırılmış oldu. Türkiye genelinde 52 ilde kurban eti dağıtımı yapıldı. Kurban bağışları Ankara’ya gönderiliyor, orada kesim yapılıp, paket yapıldıktan sonra illere gönderiliyor.
IHH İNSANİ YARDIM VAKFI 50 BİN KURBAN YARDIMI GERÇEKLEŞTİRDİ
IHH İnsani Yardım Vakfı Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz: IHH olarak 110 ülkede kurban çalışması yaptık. Türkiye’de de 47 ilde kurban kesimi gerçekleştirdik. Sudan, Gürcistan ve Azerbaycan’a Konya’dan kurban gitti. Zaten Sudan Konya’nın kardeş ülkesi. Konya’dan 4 arkadaşımız gönüllü olarak bu ülkeye gidip orada kurban alıp keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.
IHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’de canlı kurbanları iki yerde kesiyor ve ülke geneline dağıtıyor. Bu merkezlerden birisi Balıkesir, diğeri ise Kırşehir. Konya’da vatandaşların bağışladığı canlı kurbanları keserek dul ve yetimler ile fakir vatandaşlara dağıttık.
Bu yıl daha  çok nakdi kurban bağışı yapıldı. Dış ülkelerde de çalıştığımız için o ülkeye kurbanlık götüremezsiniz. Bazı ülkelerde kurbanlıklar daha ucuz oluyor. Kurbanlığı oradan alıp kesmek daha uygun. Bu yıl IHH olarak 50 bin civarında kurban kestik. Halkımıza bize olan teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
DOST ELİ DERNEĞİ BURKİNA FASO VE YEMEN’E ULAŞTI
Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer: Dünyada ve Türkiye’de evine et girmeyen binlerce yoksul insan bulunuyor. Alan el ile veren el arasındaki köprü vazifesini gerçekleştiren derneğimiz her yıl olduğu gibi bu kurbanda da etlerinizi ihtiyaçlılara ulaştırmıştır.
Konya’nın en güçlü kurban organizasyonunu gerçekleştiren Dost Eli Derneği sizlerden gelen kurban bağışlarını bu yıl Burkina Faso, Yemen, Gürcistan ve Azerbaycan’da yoksul insanlara ulaştırdı. Yurt içinde kesilen kurbanlar ise Dost Eli Lojistik Merkezlerinde bulunan soğuk hava depolarında 12 ay boyunca muhafaza edilerek yurt içindeki yoksul olduğu tespit edilen ihtiyaçlı ailelere her ay periyodik olarak dağıtılacak.
Dost Eli bu kurbanda Yemen’de 300, Burkina Faso’da 217, Azerbaycan’da 50, Gürcistan’da 126,  Yurt içinde de 420 hisse kurban kesimi gerçekleştirirken yüzlerce ailenin evine kurban eti girmesini sağladı. Yurt dışında kurban kesim ve dağıtımları bizzat dernek yetkilileri nezaretinde yapıldı.
Bu yılki kurban organizasyonunda Yemen’de bulunan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, yurt dışı yardımlarına ilk olarak Afrika ülkesi Nijer ile başladıklarını söyleyerek, “Bugün itibariyle 9 ülkeye insani yardımlarını ulaştırmaktadır” dedi. Bağışçıların desteğiyle bu yıl yemende, Burkina Faso da, Gürcistan ve Azerbaycan da binlerce yoksula kurban eti ulaştırdıklarını ifade eden Seçer, kurban organizasyonu süresince maddi manevi destekte bulunan bütün bağışçılarımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
AKTİSAD VE KİMSE YOK MU DOĞUYA 5 BİN KURBAN YARDIMI YAPTI
Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) üyeleri ile Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Kurban Bayramı'nda Ağrı, Muş ve Hakkâri’de 5 bin aileye kurban yardımı yaptı. İşadamları ayrıca ailelere giyecek yardımı da ulaştırdı. AKTİSAD üyesi işadamı Osman Ermişler, bayramda başlatılan yardımlaşma kampanyası çerçevesinde Ağrı'ya gittiklerini söyledi. Bayram boyunca Ağrı'da kaldıklarını ifade eden Ermişler, "Bizim gittiğimiz kafile 30 işadamından oluşuyordu. Toplam 350 kurban keserek bin 800 ihtiyaç sahibi aileye dağıttık. Bayramı ailemizden ayrı geçirmenin hüznünü yaşayarak yola çıksak da yüzlerce kişinin yüzünü güldüreceğimizi düşündük. Hele kurban için gittiğimiz evlerdeki mutluluğa şahit olunca hüznün yerini büyük bir mutluluk aldı." diye konuştu. Ermişler, kurban eti yardımının yanında ailelere giyecek ve çocuklara da oyuncak dağıttıklarını dile getirdi.
Kimse Yok mu Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Hasan Kıratlı da, Kurban Bayramı'nda 3 kafile halinde Ağrı, Muş ve Hakkâri’ye gittiklerini ifade etti. Bayram süresince 450 kurban kestiklerini aktaran Kıratlı, kurban etlerini 4 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıttıklarını ifade etti. İşadamı Hasan Kıratlı, yapılan bu yardımlar sayesinde Doğu ile Batı arasında güçlü bir dostluk ve kardeşlik ortamının oluştuğunu bildirdi. Gelecek yıl Doğu'daki yardım kampanyasına ailece gitmeyi düşündüklerini ifade eden hayırsever işadamı, Doğu Anadolu'da yaşanan bazı sorunların altında ekonomik olumsuzlukların yattığını sözlerine ekledi.
Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı ise yaptığı açıklamada, dernek olarak Konya genelinde 450 kurbanın kesilip dernek gönüllüleri vasıtasıyla evlerine et paketlerinin dağıtıldığını, bunun yanı sıra kurbanının Afrika ülkelerinde kesilmesini isteyen hayır sahiplerinin talebi doğrultusunda Nijer ve Kenya’da da 400 kurban kesildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.