Bayrama 20 gün kala tükendi!

Bayrama 20 gün kala tükendi!

Bayram için yola çıkmaya hazırlanan vatandaşlar, pandemi nedeniyle toplu taşıma yerine araç kiralamaya yöneldi. 30 bine yakın araç kiralanırken sektör de bayram etti

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yolculuk hazırlıkları da hızlandı. Hemen her bayram ortalama 10 milyon kişinin seyahat ettiği otobüsçülük sektörünü bu yıl küresel salgın Kovid- 19 vurdu. Pandemi nedeniyle uçak ya da otobüs yerine araç kiralamayı tercih eden vatandaşlar, araç kiralama sektörüne çifte bayram yaşattı.

Talepteki gerileme nedeniyle otobüsçüler sefer sayılarını düşürürken, araç kiralamada ise talep patlaması yaşanıyor. Piyasada kiralık araç parkurunun 260 bine yakın olduğunu anlatan sektör oyuncuları, "Bunun 30 bini bireysel kiralama için kullanılıyor. Bayram dönemi için 30 bin aracın yüzde 90'ı kiralandı" diyor.

30 BİN ARAÇ KİRALANIYOR 

Ancak sektörde neredeyse kiralanacak araç kalmadı. Araç kiralama şirketleri bayram için çok yoğun bir taleple karşı karşıya kaldıklarını ilk kez bayrama 20 gün kala ellerinde araç kalmadığını belirtiliyor. 

Kiralama yapmak isteyenlerin acele etmesi isteniyor. Sabah'ın haberine göre  bayram nedeniyle araç kiralamaya talebin arttığı belirtilerek  "İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerden güneye ve Anadolu'ya aile ziyaretlerine gitmek isteyenlerin araç kiraladığı. Sadece bu şehirlerden 20-22 bin araç kiralandığı belirtildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.