Bayram tatlısı siparişleri başladı

Bayram tatlısı siparişleri başladı

Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram ziyaretine gelecek misafirler için ikram edilecek tatlıların hazırlığı da başladı

Ramazan tatlısının zahmetinden kaçınan bazı vatandaşlar, misafirlerine ikram etmek üzere şimdiden pastane ve tatlıcılara sipariş vermeye başladı. Bayramdan yaklaşık 10 gün önce siparişleri almaya başlayan işletmeler bekledikleri talebi henüz yakalayamasa da önümüzdeki günlerden umutlu.  Bu yıl, tatlı siparişlerinde geçen yıla oranla düşüş olduğunu ifade eden esnaf vatandaşları kalitesiz tatlılara karşı uyararak vatandaşlardan, kendilerinin ve misafirlerinin sağlığı için ucuz ürünlere itibar etmemelerini istedi.

SON HAFTAYI BEKLİYORUZ

Arapoğlu Makası’nda burma kadayıfı imalatı yapan Şark Kadayıfçısı çalışan Mustafa Zorlu bayrama özel tatlı siparişlerini almaya başladıklarını belirterek, “Son hafta işlerimiz biraz daha hızlanır ama geçtiğimiz senelere göre satışta biraz düşüş yaşıyoruz. Bayramda misafirlerinin ağızlarını tatlandırmak isteyenler tatlı siparişlerini şimdiden veriyor” dedi. Tatlı fiyatlarına 2 yıldır zam yapmadıklarını ifade eden Zorlu, şöyle konuştu: “Fiyatlarımız sabit ama yüksek bulunuyor. Bunda marketlerin düşük fiyatlı satışları etkili oluyor. Kalitesiz malzeme kullanarak, şeker yerine glikoz kullanarak bu fiyat aşağı çekilmeye çalışılıyor. Biz 40 liraya malzeme alırken onlar 20 liraya alıyor. Az malzeme kullanılıyor. Ucuz fiyatla kalitesiz malzeme ile yapılan tatlılar sağlığa da zarar verebiliyor. Zaten tatlıyı bilen bir daha kalitesiz tatlı almıyor, bize geliyor.”

ARTIK ADET ALINIYOR

Verilen siparişlerin genel olarak arefe günü teslim alınmak istendiğini ifade eden Zorlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Talep olursa 1 gün sonraya siparişleri teslim ediyoruz. Bayrama 2-3 gün kala bizim için en yoğun vakitler olur. Geceleri de çalışırız. Sıcaklarda tatlı tüketimi azalsa da vatandaşlarımız lezzetten vazgeçmiyor. Şehir dışına götürmek için gelenler de oluyor. Eskiden kilo ile alınırdı, şimdi adet ile talep ediliyor. Ailedeki birey sayısına göre alınıyor. Kuruyemiş fiyatlarındaki artış bizi de etkiliyor. Hammadde olarak ceviz, fıstık kullandığımız için maliyetlerimizi artırıyor. Buna rağmen zam yapmadık.”  Zorlu, Cevizli burma kadayıfının 25 lira, fıstıklı burma kadayıfının 33 lira, sütlü fıstıklı burma kadayıfının ise 35 lira olduğunu sözlerine ekledi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.