Bayram havasında geçti

Bayram havasında geçti

Tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da Kurban Bayramı çoşkuyla kutlandı. 4 günlük bayram boyunca kurbanlıklar kesildi, akrabalar ve mezarlıklar ziyaret edildi. Şehirde bayram havası tam anlamıyla yaşandı

Kurban Bayramı çoşkuyla idrak edildi. Konya'ya 4 gün boyunca bayram havası hakim oldu. Vatandaş akraba ziyaretlerini ihmal etmezken, bayram nedeniyle bazı evlerde ise küskünlükler son buldu. Huzurevi'nde kalan yaşlılar bu bayram da unutulmadı. Yüzlerce kişi Huzurevi'ni ve yetiştirme yurtlarında kalanları ziyaret etti. Çok sayıda vatandaş kurban keserken yaralanırken bazı kurbanlıklar da sahibinin elinden kaçtı. Öte yandan bayramın sorunsuz yaşanması için belediye ekipleri de mesai yaptı.

MEZARLIKLAR DOLDU TAŞTI

Arefe gününden itibaren binlerce kişi ise merkezde ve ilçelerde bulunan mezarlıklara akın etti. Mezarlık ziyaretleri Arefe gününden bayramın son gününe kadar sürdü. Mezarlıklar doldu taştı. Konya merkez ve köylerinde bulunan mezarlıklar, bayram nedeniyle dua etmek isteyenlerle dolup taştı. Musalla Mezarlığı ve Üçler Mezarlığı, yoğunluğun en çok hissedildiği mezarlıklar arasındaydı. Arefe günü mezarlık ziyaretinde bulunan Özgür Altanay, "Her bayram mezarlık ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Bayram hatırlanmak ve hatırlamaktır. Paylaşmaktır. Yakınlarımız için dua ettik. Mezarlıklar daha çok ziyaret edilmeli" şeklinde konuştu.

YÜZLERCE KİŞİ YARALANDI

Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da kurban keserken yaralanan 650 kişi, tedavi olmak üzere hastanelere müracaat etti. Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye veya kasaplara yardım etmeye çalışan çok sayıda kişi, acemiliklerinin sonucu yaralandı. Genellikle araçlarıyla hastanelerin acil servislerine başvuran "acemi kasaplar" yoğunluğa neden oldu. Kent merkezlerinde Konya'da 470, Aksaray'da 65, Karaman'da 70 ve Afyonkarahisar'da 45 olmak üzere 650 kişi hastanelere başvurdu. Yaralıların çoğunun tedavisinin ayakta yapıldığı bildirildi. Hastane yetkilileri, yaralananların tamamına yakınının erkek ve 25 ila 65 yaş aralığında olduğunu söyledi. Çoğu yaralanmanın dikkatsizlik sonucu elde bıçakla gerçekleştiğini dile getiren yetkililer, kesiklerin genellikle tendon, sinir ve kemikleri içerir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

BAZI KURBANLIKLAR KAÇTI

Konya'da sahiplerinin elinden kaçan ve trafiği birbirine katan kurbanlık boğa, uzun uğraşlar sonunda yakalanabildi. Sahiplerinin elinden kurtulan boğa, kentin trafiği en yoğun caddelerinden Yeni İstanbul Yolu'na çıktı. Bir süre kaldırımda ilerleyen boğa, zaman zaman araçların hızla seyrettiği yola indi. Bazı araçlar bu esnada kaza tehlikesi atlattı. Otogar kavşağına kadar gelen boğa, 6 kişi tarafından güçlükle yakalandı. Boğayı yakalayanlar ise görüntü çeken basın mensuplarına tepki gösterdi. Kurbanlık boğa, bir kamyonete bindirilerek götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.