Bayram Dönüşü Tatil Kilolarından Kurtulmak İçin Bol Su İçin, Öğün Değiştirin

Bayram Dönüşü Tatil Kilolarından Kurtulmak İçin Bol Su İçin, Öğün Değiştirin

Tatil dönemlerinde pek çok kişinin yeme düzeni değişiyor. Bu da her tatil sonrasında şahsın kilo almasına neden oluyor. Özellikle yaz dönemi ve bayram gibi tatillerde öğün atlamak, uyku düzeninin bozulması, açık büfelerdeki farklı tatlar...

Tatil dönemlerinde pek çok kişinin yeme düzeni değişiyor. Bu da her tatil sonrasında şahsın kilo almasına neden oluyor. Özellikle yaz dönemi ve bayram gibi tatillerde öğün atlamak, uyku düzeninin bozulması, açık büfelerdeki farklı tatlar ve içeceklere karşı koyamama, fazla kiloları da beraberinde getiriyor. Bu da her tatil sonrasında şahsın kilo almasına neden oluyor. Hele bu tatil bir de Kurban Bayramı ise durumu daha da değişiyor. Uzmanlara kilo bu süreçlerde alınan kilolardan kurtulmanın en önemli ve basit yolları ise bol su içme, egzersiz yapma, düzenli uyku.

    Diyetisyen Canan Aksoy, tatil sonrası alınan kilolardan kurtularak eski forma kavuşmanın basit ama etkili yöntemlerini anlattı. Suya vücudun her zaman ihtiyacı olduğunu aktaran Diyetisyen Aksoy, susuzluk hissinin acıkma hissiyle çok rahat karışabildiğini kaydetti. Aksoy, bu bağlamda, "Gereksiz bir zamanda acıktıysanız, önce bir bardak su için. Açlık hissiniz 10-15 dakika içinde geçmediyse o zaman bir şeyler yiyebilirsiniz." dedi.

    Yürüyüş temposunu değiştirerek nabzı yüksek tutacak egzersizler yapılmasını tavsiye eden Aksoy, bu süreçte kalorisi yüksek içeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Aksoy, "Kremalı, aromalı kahveler yerine süt içeriği yüksek filtre kahveleri tercih edin. Meyve suları yerine meyve çaylarını soğuk veya sıcak içmeyi deneyin. Gazlı içecekler yerine ayran-kefir tercih etmeye çalışın." tavsiyesinde bulundu.

    Düzenli uykunun zayıflama hormonun salgılanmasında önemli rol aldığı vurgulayan Aksoy, "Büyüme hormonu, melatonin ve kortizol hormonlarının hepsi uyku durumundan etkilenir. Zayıflayabilmek için bu hormonlarımızın salınımı dengeli olmak zorundadır." dedi.

    Öğünlerinize dikkat edin uyarısında bulunan Aksoy, "Kim ne derse desin 3 ana, 2 ara öğün tüketmek metabolizmanızın ve hormon sisteminizin düzgün çalışmasını, kan şekeri düzeninizi ve açlığınızı kontrol edebilmenizi sağladığı için kilo vermeniz için önemlidir." diye konuştu.

    Günde 5-7 porsiyon meyve sebze tüketilmesini tavsiye eden Aksoy, öğünlerinde mutlaka değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Aksoy, şöyle dedi: “Günde 2 öğünde salata, bir öğünde sebze, iki kerede yaklaşık bir yumruğunuz büyüklüğünde bir meyve yerseniz bu rakamı tutturmuş olursunuz.Öğünlerinizi değiştirin. Çünkü, değişiklik metabolizmanızı şaşırtmak için iyi bir yoldur. Bu nedenle öğünlerinizde değişikliğe gidin." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.