Bayrakta rekor, elde kalmadı

Bayrakta rekor, elde kalmadı

15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı halkın sokağa inmesi ile Türk bayrağı satışlarında ve imalatında rekor artış yaşandı. Depolarda bayrak kalmadı

Darbe girişiminin ardından halkın sokağa dökülmesi ile birlikte Türk bayrağı satışlarında ciddi bir artış oldu. Bayrak imalatçıları halkın talebine cevap verebilmek için fazla mesai yaparken, bu süreçte ülke genelinde 100 milyon adet bayrak üretilip satıldığı öğrenildi. Bayrak üreticilerinin bayrak üretimi için ham kumaş bulamadıkları da söylenenler arasında. Bayrak satıcısı Gökhan Yıldız, “Bayrak satışları çok iyi. Üreticinin elinde bayrak kalmadı. Piyasaya bayrak temin etmek için gece gündüz mesai yapıyorlar. Elimizde çeşitli boyutta bayraklar mevcut. En çok satılan bayraklardan bir tanesi 50x75 modeli. Bu modelin fiyatı on liradan başlıyor. Kurumlar ise daha büyük ebatları tercih ediyorlar, bayrak fiyatları en küçük ebatından başlamak üzere üç lira ile üçyüz lira arasında değişiklik gösteriyor” şeklinde konuştu.

DEPOLARDA BAYRAK KALMADI

“Bayrak satışlarının rekor seviyelere ulaşması ile bayrak stokları tükendi. Piyasaya bayrak temin eden üreticiler 24 saat tam kapasite üretim yapıyor. Üreticiler kumaş bulma konusunda sıkıntı çekiyor” diyen Yıldız, “Şu ana kadar 100 milyon tane bayrak satıldığı söyleniyor bu çok ciddi bir rakam. Nüfusumuzdan fazla bayrak satıldığı halde talep henüz bitmiş değil. Bayrak satışları halen devam ediyor. Satışların bu şekilde biraz daha devam edeceği kanaatindeyiz. Bazı vatandaşlarımız çok sayıda bayrak alıp dağıtıyor. Bu takdir edilecek bir durum” diye konuştu.

BAYRAK FİYATLARI YÜKSELDİ

Bayrak fiyatlarının yükseldiği yönünde iddialar var. Normalde bir buçuk lira olan bayrak üç liraya yükselmiş, beş lira olan bayrak on liraya yükselmiş durumda. Bunun sebebini yoğun talep ve stoklardaki bayrakların bitmesine bağlayan Yıldız, “Bayrak fiyatları yükseldi. Bunun sebebi stoklarda bayrakların bitmesi ve artan talep. Üreticiler halkın ihtiyacını karşılamak adına gece gündüz çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

foto-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.